ΕΛΠΙΣ: Συνεχίζουμε τον Αγώνα μας, Οργανώνουμε, κλιμακώνουμε τις Κινητοποιήσεις μας

23

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματέιου ΕΛΠΙΣ

Δεν πάει άλλο! Καταγγέλλουμε την συγκυβέρνηση, το ΔΝΤ και Ε.Ε, για την πολιτική φτωχοποίησης και εξαθλίωσης των εργαζομένων, ενώ την ίδια ώρα οι τραπεζίτες, τα κερδοσκοπικά κεφάλαια και οι τοκογλύφοι απολαμβάνουν σε βάρος του λαού μας, νέα προνόμια με μειώσεις μισθών, φόρων και περιορισμό των εργατικών δικαιωμάτων. Η ψήφιση του νέου μνημονίου και της νέας δανειακής σύμβασης δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Οι νέες περικοπές στην υγεία-πρόνοια απαξιώνουν τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία ασφυκτιούν από τις επικίνδυνες ελλείψεις σε προσωπικό, τις νέες δραστικές περικοπές, τις ελλείψεις σε βασικά υλικά και φάρμακα. Οι εργαζόμενοι οδηγούμαστε σε χρεοκοπία με συνεχείς μειώσεις μισθών και με απλήρωτες δεδουλευμένες βάρδιες (νυκτερινά-αργίες–εφημερίες γιατρών).

Συμμετέχουμε μαζικά,

Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στο Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 4 μμ που οργανώνουν τα Συνδικάτα ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ ενάντια στο νέο εφαρμοστικό νόμο. Στις 15:30μμ αναχώρηση από το θυρωρείο.

     Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΠΟΕΔΗΝ, ενάντια στις περικοπές στην Υγεία Πρόνοια, συγχωνεύσεις νοσοκομείων, κλείσιμο νοσοκομείων και υπηρεσιών, απολύσεις που έρχονται στο Δημόσιο και στο χώρο της Υγείας, τον περιορισμό των παροχών υγείας προς τους πολίτες και Συγκέντρωση στο Υπ Υγείας στις 11 πμ. Στις 10:30πμ αναχώρηση από το θυρωρείο.

Αγωνιζόμαστε για να ανατρέψουμε τα αδιέξοδα καταστροφικά μνημονιακά μέτρα και απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα η νέα δανειακή σύμβαση και οι περικοπές στην υγεία, να φύγουν, η τρόικα, η συγκυβέρνηση, Ε.Ε και ΔΝΤ.

  • ΟΧΙ στη Διάλυση και Συγχώνευση του Νοσοκομείου «Η ΕΛΠΙΣ» με τον «ΑΓ. ΣΑΒΒΑ». Όχι στο κλείσιμο και την συγχώνευση των νοσοκομείων. Καμία μείωση κλινών και οργανικών θέσεων. Καμία εφεδρεία-καμία απόλυση εργαζόμενου!
  • Ανατροπή μισθολογίου που συνδέει μισθούς –παραγωγικότητα, με αυξήσεις στους μισθούς/συντάξεις. Δώστε πίσω τα κλεμμένα (εισφορές – χαράτσια). Επαρκή χρηματοδότηση για το 2012. Καμιά περικοπή-Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων πρόσθετων αμοιβών και εφημεριών. Ασφαλή προγράμματα εφημερίας.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με σταθερή δουλειά για όλους – κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας (ιδιωτικά συνεργεία κτλ).
  • Άμεση Ένταξη των Υγειονομικών στα Β.Α.Ε και καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος.
  • Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας. Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της λογικής του κέρδους στην υγεία! ΌΧΙ στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας
  • ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ την Δράση μας με τα Νοσοκομεία της Αθήνας με τοπικές κινητοποιήσεις, παραστάσεις, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.
  • ΚΑΛΟΥΜΕ την ΠΟΕΔΗΝ για Οργάνωση και συντονισμό των υγειονομικών με απεργίες, στάσεις, επισχέσεις, καταλήψεις και συγκεντρώσεις και την ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ για κλιμάκωση των αγώνων στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα.

Για το Δ.Σ του Σωματείου

Ο Πρόεδρος

Παναρέτου Λευτέρης

Η Γενική Γραμματέας

Αλατσάκη Λαμπρινή


 Επίσης η Γενική Συνέλευση σχτικά με τη δίωξη του Π Χασαπάκη έλαβε τη παρακάτω απόφαση.


Απόφαση ΓΣ Εργαζομένων Νοσκομείου «Η ΕΛΠΙΣ» 21/02/2012

  Η ΓΣ Εργαζομένων

ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ Π.ΧΑΣΑΠΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΕΣ, ΑΞΙΕΣ, ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.

 

Η ΓΣ Εργαζομένων

  • ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ Π.ΧΑΣΑΠΑΚΗ
  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ.
  • ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ-ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ


Το ψήφισμα αλληλεγγύης να αποσταλει στον Διοικητή και τα μέλη της πλειοψηφίας του σωματείου.