Σταμάτησε η δίωξη ενάντια σε μέλος του ΔΣ του Σωματείου του Ερυθρού

Είχαμε επισημάνει σε παλιότερο δημοσίευμα την απαράδεκτη και αντισυνδικαλιστική ενέργεια του Σωματείου του Ερυθρού, να καταγγείλει στη διοίκηση μέλος του ΔΣ του Σωματείου για ενέργειες και πράξεις που αφορούσαν τα εσωτερικά του με αποτέλεσμα η διοίκηση να προχωρήσει στην επιβολή ποινής και να παραπέμψει σε πειθαρχικό έλεγχο το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου.

Από τότε επανειλημμένες ήταν οι παρεμβάσεις από τη Διοίκηση της ΑΔΕΔΥ, δεκάδες σωματεία εργαζομένων αλλά και εργαζόμενους του Ερυθρού προκειμένου η πλειοψηφία του Σωματείου να ανακαλέσει άμεσα την καταγγελία στη διοίκηση και η Διοίκηση του νοσοκομείου να προχωρήσει σε ανάκληση της δίωξης. Αντίστοιχη απόφαση για παύση της δίωξης και απαίτηση η Διοίκηση του νοσοκομείου να μην εμπλέκεται στα εσωτερικά του Σωματείου έλαβε χθες και το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ.

Σήμερα μετά από συνεχείς παρεμβάσεις η διοίκηση του Νοσοκομείου ανακάλεσε τη σχετική δίωξη ενώ το υπηρεσιακό συμβούλιο με ομόφωνη απόφαση τους θεώρησε ότι οι πράξεις του μέλους του ΔΣ του συλλόγου αφορούν το συνδικάτο και δεν μπορεί αυτό να εμπλακεί στα εσωτερικά του.

Είναι προφανές ότι η Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών θεωρεί ότι σε μια δύσκολη περίοδο για το Συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους, η ενότητα, η δημοκρατική και συλλογική λειτουργία των συνδικάτων, τα ανοικτά σωματεία είναι μονόδρομος ενώ ενέργειες που τοποθετούν τις διοικήσεις επιδιαιτητές των Συνδικαλιστικών διαφορών θα πρέπει να σταματήσουν πάραυτα.