Απόφαση ΓΣ των εργαζομένων στο Υπ Υγείας: Συνεχίζουμε με 3ημερη κατάληψη του Υπουργείου

27

         Οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου των εργαζομένων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σήμερα στις 21 Φεβρουαρίου 2012, στην αίθουσα τελετών του Υπουργείου, σε συνέχεια των κινητοποιήσεων τους, αποφάσισαν ομόφωνα τριήμερη κατάληψη από 22 έως και 24 Φεβρουαρίου καθώς και Γενική Συνέλευση την ίδια μέρα για τα παρακάτω:

       Το νομοσχέδιο «σκούπα», που κατέθεσε στην Ελληνική Βουλή, η Κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόϊκα επιμένει στην αδιέξοδη, βάρβαρη και αυταρχική πολιτική της.

       Με το νομοσχέδιο αυτό:

●   Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που παρέχουν τα Κρατικά Ν οσοκομεία υποβαθμίζεται παραπέρα (συρρικνώνονται ιατρικά τμήματα και μονάδες σε πολλά νοσοκομεία, καταργούνται 5 Ψυχιατρικά Νοσοκομεία κ.τ.λ.)

     Νοσοκομεία συγχωνεύονται και λειτουργούν με ενιαίους οργανισμούς, οργανικές θέσεις καταργούνται και ανοίγει ο δρόμος για απολύσεις προσωπικού.

     Ορίζονται διοικήσεις (5μελή διοικητικά συμβούλια) σε κάθε Νοσοκομείο, αποκλειστικά και μόνο από τους αρεστούς στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και αποκλείονται οι αιρετοί εκπρόσωποι των εργαζομένων σε αυτά.

     Συρρικνώνεται η Κοινωνική Πρόνοια και Αλληλεγγύη, μεταφέρονται οι Δ/νσεις Πρόνοιας από το Υπουργείο Εργασίας, χωρίς καμία πρόβλεψη για τους Προνοιακούς Φορείς που υπάγονται σε αυτές αλλά και την τύχη του υπηρετούντος προσωπικού (βλέπε απολύσεις).

  • Μπαίνουν νέοι περιορισμοί στην συνταγογράφηση, αφού οι γιατροί υποχρεώνονται να συνταγογραφούν την δραστική ουσία (βλέπε αντίγραφα φαρμάκων). κ.α.

Δηλώνουμε, ότι η νέα επίθεση σε βάρος των μισθών, συντάξεων καθώς και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού δεν θα περάσει. Να αποσυρθεί, το νομοσχέδιο για την Υγεία – Πρόνοια.

Καλούμε, όλους τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή σε κάθε μορφής κινητοποιήσεων, καταλήψεις, απεργίες, συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια κ.λ.π. να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα του νέου μνημονίου.

 

ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Το προεδρείο της Γ.Σ. του Υπουργείου Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης