Πανεπιστημιακό Πάτρας Ενώ γκρεμίζονται όλα το σωματείο αδρανεί

25

Η Ελλάδα καίγεται τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά. Το παρακράτος έκαψε την Κυριακή την Αθήνα, ενώ οι ταλιμπάν της πολιτικής κατεδάφιζαν με την ψήφο τους τόσο το παρόν όσο και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Μέσα σε αυτή τη λαίλαπα το σωματείο μας αδρανεί με ευθύνη της πλειοψηφίας. Η Πρωτοβουλία Ανατροπής έκανε πρόταση στο ΔΣ για καθημερινές δίωρες στάσεις εργασίες που θα συνοδεύονται από δράσεις μπλοκαρίσματος εισπρακτικών μηχανισμών του κράτους, τόσο μέσα στο νοσοκομείο όσο και έξω, όπως διόδια δρόμων και γέφυρας, ΔΟΥ κτλ πάντα σε συνεργασία με άλλους φορείς της Πάτρας. Η πρόταση απορρίφθηκε από την πλειοψηφία. Η αντιπρόταση ήταν να ακολουθήσουμε τις δράσεις της ΠΟΕΔΗΝ. Μα ακόμα και η πασοκοκρατούμενη ΠΟΕΔΗΝ έχει εδώ και μήνες ενημερώσει τα σωματεία πως πρέπει από μόνα τους να προχωρούν σε κινητοποιήσεις πέρα από το συνολικό σχέδιο δράσης της. Αποτέλεσμα μια στάση εργασίας για την οποία δεν μπήκαν στον κόπο να ενημερώσουν τους συναδέλφους.

Συνάδελφοι σε αντιδιαστολή με τα παραπάνω, αυτή την εβδομάδα γίνονται δράσεις που αφορούν την υγεία. Καθημερινά φορείς της Πάτρας –σωματεία όπως των εκπαιδευτικών, κινήσεις πολιτών, λαϊκές συνελεύσεις- μπλοκάρουν τα ταμεία του νοσοκομείου και εμείς σαν υγειονομικοί υπάλληλοι είμαστε απόντες καθότι το σωματείο πάλι αρνήθηκε. Ξύπνησαν τα ταξικά τους ένστικτα με τους γιατρούς. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έκανε κινητοποίηση στη ΥΠΕ για την υγεία και εμείς πάλι λείπαμε.

Συνάδελφοι,

τώρα είναι η ώρα να γίνει το ξεκαθάρισμα και να αποβάλλουμε κάθε ρυπαρό στοιχείο τόσο από την κεντρική πολιτική σκηνή όσο και στις κατά τόπους κοινωνίες και τους χώρους δουλειάς. Η λύση είναι η ευθεία σύγκρουση με το κατεστημένο και αυτούς που το αντιπροσωπεύουν.Η Ιστορία και τα παιδιά μας στο μέλλον θα κρίνουν την αδράνεια ως συνενοχή.

ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ

 ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣπαράταξη εργαζομένων ΠΓΝ Πάτρας