Οι εργαζόμενοι στην Υγεία Πρόνοια στους δρόμους…

Με μια μαζική διαδήλωση που ξεκίνησε από το Υπ Υγείας και κατευθύνθηκε στη Βουλή οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, την Πρόνοια, στις δομές ψυχικής Υγείας και στο Υπ Υγείας που συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πολιτική του νέου μνημονίου, της δανειακής σύμβασης τις ανατροπές στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, την μείωση των συντάξεων και την συρρίκνωση των Δημόσιων νοσοκομείων και των δομών Πρόνοιας.

Ταυτόχρονα οι διαδηλωτές ενώθηκαν με τους εργαζόμενους του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας που βρίσκονται σε κατάληψη, εξέφρασαν την αλληλεγγύη στον αγώνα τους και πορεύτηκαν μαζί στη διαδήλωση που το Κοινοβούλιο.

Η Κυβέρνηση φαίνεται ότι επιμένει στις αλλαγές που διαλύουν και κλείνουν Νοσοκομεία και μετακινεί τις μονάδες Πρόνοιας αφού και στη σχετική συζήτηση στην επιτροπή και στην ακρόαση φορέων παρέμεινε αμετακίνητη στις θέσεις της.

Μάλιστα προχωρά με τάχιστες διαδικασίες στην ψήφιση των σχετικών νομοσχεδίων, αφού όπως φαίνεται παραβιάζοντας τον κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα χρησιμοποιώντας τη διαδικασία τους «επείγοντος» μέχρι την Τρίτη το αργότερο μέχρι της Τετάρτη θα έχει ψηφίσει το σχ. Νόμου για το PSI, το σχ νόμου για την μείωση των συντάξεων καθώς και το σχ. νόμου για την Υγεία και τις συνενώσεις των Ταμείων.