Λοβέρδος, στο «σφυρί» η ακίνητη περιουσία των νοσοκομείων

25

Σύμφωνα με δημοσίευμα από το ”Πρώτο Θέμα” σε συνάντηση του υπουργού Υγείας κ Λοβέρδου με τους Διοικητές των Νοσοκομείων τέθηκε το ζήτημα της καταγράφης και ”αξιοποίησης” (εμείς το λέμε ξεπούλημα) της ακίνητης περιουσίας των Νοσοκομείων.

΄Το δημοσιεύμα μεταξύ άλλων αναφέρει:

”Την άμεση καταγραφή της περιουσίας των δημόσιων νοσοκομείων ζήτησε από τους διοικητές του ΕΣΥ ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, κατά την καθιερωμένη μηνιαία συνάντησή τους, στο ΕΚΕΠΥ, το μεσημέρι της Παρασκευής.

«Πρέπει να παραδώσουμε μία καταγραφή της ακίνητης περιουσίας και ό,τι μπορεί να αξιοποιηθεί, να αξιοποιηθεί» ανέφερε ο υπουργός Υγείας, σημειώνοντας ότι αφενός θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ακίνητα, προκειμένου να μην πληρώνονται ενοίκια, αφετέρου θα μπορούσαν να εισπράττονται χρήματα από την αξιοποίηση κάποιων ακινήτων.

Ανάμεσα στα νοσοκομεία με σημαντική περιουσία περίοπτη θέση έχει το «Σωτηρία», καθώς και όλα τα νοσοκομεία ιδρυματικού χαρακτήρα ή κληροδοτήματα όπως το «Αγλαΐα Κυριακού», το «Δρομοκαΐτειο» κ.ά.”

 

Δεν μας προξενούν εντύπωση οι εντολές του κ Λοβέρδου. Αφού αποτέλεσε και αποτελεί τον πιο πιστό σύμμαχο της τρόικας, δεν είναι δυνατό να μην υλοποιήσει κατα΄γράμμα τις εντολές της. Και με το παραπάνω μάλιστα.