Νοσοκομείο Πύργου: Αμφοβολίες για το χρόνο επαναλειτουργίας απο γιατρούς – προσωπικό

26

Τα όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη Τύπου της ΔΕΠΑΝΟΜ στο νοσοκομείο Πύργου, δεν ακούστηκαν και τόσο καλά για τους εργαζόμενους στο «Ανδρέας Παπανδρέου». Τόσο οι γιατροί

όσο και το υπόλοιπο προσωπικό εκτιμούν πως οι χρόνοι που τέθηκαν άνω των τεσσάρων μηνών μπορεί να έχουν τραγικές συνέπειες για την επαναλειτουργία του νοσοκομείου και ήδη πιέζουν ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες στο ελάχιστο δυνατό, αλλά και στο χρόνο αυτό να αποφευχθεί η «αποψίλωση» του προσωπικού του νοσοκομείου.

Ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Θάνος Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στις προοπτικές που υπάρχουν για την ανάπτυξη 40 κλινών με την επανέναρξη της λειτουργίας της θέρμανσης στο ισόγειο για τα παθολογικά, καρδιολογικά και παιδιατρικά περιστατικά. Από κει και πέρα δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η επαναφορά του χειρουργικού τομέα θα καθυστερήσει τουλάχιστον πέντε μήνες. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μην εκτελείται κανένα χειρουργείο, να μην υπάρχει νοσηλεία ασθενών του τομέα.

Ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας σχολίασε πως θα πρέπει να υπάρξει πίεση προς τη ΔΕΠΑΝΟΜ ώστε αυτοί οι χρόνοι που έχουν αναφερθεί να μειωθούν. Ακόμα αναφέρθηκε και στις προτάσεις που τέθηκαν στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, όπως για παράδειγμα τις χειρουργικές μονάδες Στρατού που θα μπορούσαν να εγκατασταθούν στο νοσοκομείο, κάτι που κρίνεται ίσως υπερβολικό. Ο βασικός στόχος είναι να μην υπάρξουν χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες που θα «φρενάρουν» περαιτέρω την επαναλειτουργία του νοσοκομείου.

Έκπληξη προκάλεσαν στους εργαζόμενους τα όσα ανακοινώθηκαν από τη ΔΕΠΑΝΟΜ. Όπως είπε ο πρόεδρος του συλλόγου Ανδρέας Βγενόπουλος, δεν περίμεναν πως ο χρόνος της αποκατάστασης θα είναι τόσο μεγάλος. Υπάρχει προβληματισμός για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο δεύτερο υπόγειο για την απομάκρυνση κάποιου μηχανήματος με βλάβη και όλες τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν που θέτουν εν αμφιβόλω τους χρόνους αποκατάστασης. Πιστεύει δε πως ο χρόνος αποκατάστασης θα φτάσει τους εφτά μήνες, ενώ παράλληλα εξέφρασε το φόβο της «αποψίλωσης» του νοσοκομείου με «διαρροές» προσωπικό προς άλλα νοσοκομεία.
Τέλος προανήγγειλε κινητοποιήσεις με τη βοήθεια των τοπικών φορέων της πόλης και του νομού.

πηγή http://ilialive.gr 25-2-2012

 Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση σε επίκαιρα ζητήματα των αναγνωστών της ιστοσελίδας μας  και δε συνεπάγεται την υϊοθέτηση των απόψεων που εκφράζονται, από την Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών