Χίος: Επίσχεση εργασίας και μπλόκο στα ταμεία του Νοσοκομείου

Σε επίσχεση εργασίας πρόκειται να προχωρήσουν την ερχόμενη Πέμπτη, 1η Μαρτίου, οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο της Χίου με αίτημα την καταβολή των υπερωριών που έχουν πραγματοποιηθεί από τον περασμένο Οκτώβριο και που μέχρι τον Ιανουάριο ξεπερνούν τις 100.000 ΕΥΡΩ.

Παράλληλα μετά από απόφαση της Γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε χθες, κατά τη διάρκεια στάσης εργασίας, σήμερα το πρωί σε συνεργασία με Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο, οι γιατροί θα αποκλείσουν τα ταμεία του νοσοκομείου έτσι ώστε να μην πληρώνουν τα 5 ευρώ όσοι επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία.

πηγή ert.gr 24-2-2012


ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και προχωρούν σε επίσχεση εργασίας από την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την επόμενη Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο της Χίου, σύμφωνα με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης και με αίτημα να τους καταβληθούν τα χρήματα από υπερωριακή εργασία, που οφείλονται σε εργαζόμενους διαφόρων ειδικοτήτων από τον Οκτώβριο και συνολικά εκτιμάται ότι φτάνουν τα 100.000€.
Την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στο Σκυλίτσειο πραγματοποίησαν 3ωρη στάση εργασίας και με μαύρες σημαίες στα χέρια πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον αύλειο χώρο του υγειονομικού ιδρύματος, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στους μισθούς και τα επιδόματά τους και για τα μέτρα που κατακεραυνώνουν την δημόσια υγεία. «Προσπαθούμε να κρατάμε τις παροχές του νοσοκομείου σε ένα καλό επίπεδο ωστόσο όλα αυτά τα μέτρα και οι περικοπές μας οδηγούν χρόνια πίσω όπως και οι μισθοί μας που είναι του 2004» ανέφεραν χαρακτηριστικά νοσηλευτές, μιλώντας στην τηλεόραση της Πατρίδας.
Στο  πλευρό των εργαζόμενων του νοσοκομείου βρέθηκε τόσο ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου όσο και ο πρόεδρος του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ, με τον Τ.Κώσταλο να επισημαίνει ότι σε μια εποχή που οι πολίτες δέχονται την επίθεση στους μισθούς και στις συντάξεις τους η πολιτεία θα έπρεπε να ενισχύει την δημόσια υγεία ενώ ο Γ. Αμπαζής κάλεσε και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία να μιμηθούν την δράση των εργαζόμενων του νοσοκομείου και να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.
Να σημειωθεί ότι και την Παρασκευή συνεχίζουν την απεργία τους οι νοσοκομειακοί γιατροί
και τοπικά, με την συμμετοχή να είναι σχεδόν καθολική,  αντιδρώντας στη μείωση κατά 17% του ωρομισθίου αποζημίωσης των εφημεριών, όπως προβλέπεται στο νέο Μνημόνιο. 

πηγή http://www.tvpatrida.gr


Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση σε επίκαιρα ζητήματα των αναγνωστών της ιστοσελίδας μας  και δε συνεπάγεται την υϊοθέτηση των απόψεων που εκφράζονται, από την Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών