Αυτόνομη Παρέμβαση ΕΚΑΒ Όλοι μαζί μπορούμε να τους νικήσουμε

39

Τα δύο τελευταία χρόνια η εργατική τάξη όλης της χώρας δέχθηκε μια ανελέητη επίθεση σε όλα τα μέτωπα, σε όλα τα δικαιώματα, σε ότι κατάκτησε τον προηγούμενο αιώνα.

Οι μισθοί μας κατακρεουργήθηκαν, οι συλλογικές συμβάσεις καταργήθηκαν, οι συντάξεις μειώθηκαν, το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα μεταλλάσσεται από αναδιανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό και ιδιωτικό, η φορολογία εκτινάχθηκε στα ύψη, οι εργασιακές σχέσεις μπήκαν στην κλίνη του Προκρούστη, οι απολύσεις και η εφεδρεία έγιναν καθεστώς, οι ευέλικτες και άτυπες μορφές εργασίας θεοποιήθηκαν και κατακλύζουν όλους τους εργασιακούς χώρους.

Σήμερα δεν υπάρχει ούτε μία λαϊκή οικογένεια που να μην έχει στο σπίτι ένα άνεργο, δεν υπάρχει εργαζόμενος που να μην του μειώσανε το μισθό ή συνταξιούχος τη σύνταξή του. 

Τα χαράτσια έρχονται ένα πίσω από το άλλο και σε συνδυασμό με τη φοροληστεία το εργατικό και λαϊκό εισόδημα εξανεμίζεται.

Οι υπηρεσίες Υγείας και Παιδείας συρρικνώνονται και οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν ακριβά για αγαθά που έπρεπε να παρέχονται καθολικά και δωρεάν. Χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι βρίσκονται πλέον σε κατάσταση φτώχιας και εξαθλίωσης, ενώ οι άστεγοι πολλαπλασιάζονται.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση δεν μπορούμε να μείνουμε παρατηρητές σε μια παράσταση όπου το θέαμα είναι η εξάπλωση της φτώχιας και της ανασφάλειας, η εξαθλίωση και οι άστεγοι, οι απολύσεις και η ανεργία. Προϋπόθεση για την ανατροπή αυτής της πολιτικής είναι ένα ισχυρό εργατικό κίνημα με σαφή ταξικό προσανατολισμό, η μαζική ένταξη και συμμετοχή όλων των εργαζομένων στα συνδικάτα η ανατροπή του αρνητικού συσχετισμού υπέρ των αγωνιστικών-ταξικών δυνάμεων.

Ο αγώνας για την ανατροπή αυτής της αντεργατικής πολιτικής, αλλά και της συγκυβέρνησης είναι πλέον μονόδρομος.

Οι υπηρεσίες της προνοσοκομειακής φροντίδας και των διακομιδών αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα εξαιτίας των πολιτικών των Κυβερνήσεων του δικομματισμού και των εντολών της τρόικας

 Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, αφού βλέπουν τους μισθούς τους και τα εργασιακά δικαιώματα να περικόπτονται. Τα εκτός έδρας και τα εξαιρέσιμα είναι ακόμα απλήρωτα. Η διοίκηση έστειλε τον οργανισμό στο υπουργείο χωρίς να ενημερώσει το σωματείο εργαζομένων αθετώντας την υπόσχεση της ότι προτού σταλεί θα δεχτεί προτάσεις από αυτό.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ μέσα από τη συλλογική δράση να συμμετέχουν ενεργά στους αγώνες που θα αναπτυχθούν το επόμενο χρονικό διάστημα για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων που έρχονται με βάση τόσο το νέο μνημόνιο όσο και τους εφαρμοστούς νόμους.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση του ΕΚΑΒ θέλει να συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου τόσο το Σωματείο του ΕΚΑΒ όσο και γενικότερα το εργατικό κίνημα στην υγεία να ανασυγκροτηθεί, να αποκτήσει αγωνιστικό ταξικό προσανατολισμό.

Να στήσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους μέτωπο αντίστασης και ανατροπής, ενάντια στις απολύσεις που σχεδιάζονται στο Δημόσιο, για την ανατροπή του μισθολογίου – φτωχολόγιου, την ουσιαστική κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης και των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Να αγωνιστούμε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας και ιδιαίτερα των διακομιδών και της προνοσοκομειακής φροντίδας.

Όλοι στην τρίωρη  Στάση Εργασίας την Τετάρτη 29 Φλεβάρη

και το Συλλαλητήριο των συνδικάτων στο Σύνταγμα στις 6 το απόγευμα.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε – Η εμείς ή αυτοί!                           

 28-2-2012