ΠΟΕΔΗΝ Ανακοίνωση για τις ρυθμίσεις του εφαρμοστικού νόμου

28

Σε περίοδο που η Κυβέρνηση λαμβάνει κατ’ εξακολούθηση βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα τα οποία οδήγησαν την πλειοψηφία των πολιτών στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, ο Υπουργός Υγείας με τον Εφαρμοστικό Νόμο του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 2 που κατέθεσε προς ψήφιση στη ΒΟΥΛΗ ξηλώνει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας – Πρόνοιας.

                Συγχωνεύει πάνω από πενήντα μικρά και μεσαία Νοσοκομεία καταργώντας την Νομική τους μορφή. Ουσιαστικά οδηγούνται σε σταδιακή απαξίωση και κατάργηση αν και προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες και είναι φιλικά στους χρήστες των υπηρεσιών.

                Μεταφέρει την Πρόνοια και τους Φορείς στο Υπουργείο Εργασίας με σκοπό το ξεφόρτωμα της δαπάνης και τη παράδοση των Φορέων στις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις.

                Διασυνδέει το Δημόσιο Νοσοκομείο «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» με το Ν.Π.Ι.Δ. ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ υπό ενιαία διοίκηση που θα ορίζεται εξ’ ολοκλήρου από τον ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ, χωρίς να ξεκαθαρίζεται η Νομική του μορφή (Δημόσιο ή Ιδιωτικό).

                Η πρόθεση του Υπουργού από τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου διαφαίνεται ότι είναι η ιδιωτικοποίηση του Νοσοκομείου «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ».

Άλλο ένα Κυβερνητικό δωράκι στο ίδρυμα ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ κοινωνικοποιώντας τις ζημιές από το κόστος λειτουργίας του Νοσοκομείου Ν.Π.Ι.Δ. ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ και ιδιωτικοποιώντας την περιουσία και τις επενδύσεις του Δημόσιου Νοσοκομείου «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ».

Οι εργαζόμενοι των Νοσοκομείων και η ΠΟΕΔΗΝ απαιτούν την απόσυρση των ανωτέρω άρθρων και την Δημοσιοποίηση του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ.

Προγραμματίζουν δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ συμπαραστέκεται στον αγώνα του Σωματείου και των Εργαζομένων του Νοσοκομείου «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» για την διασφάλιση του Δημόσιου χαρακτήρα του.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ