Τα »μαζεύει» ο Λοβέρδος για τον Ερυθρό;

Μια πρώτη νίκη φαίνεται ότι θα πετύχουν οι εργαζόμενοι στο «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο» Νοσοκομείο (Ερυθρός), αφού μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που υπήρξαν στην αιφνιδιαστική τροπολογία Λοβέρδου στο πολυνομοσχέδιο της υγείας, που αφορούσε το Νοσοκομείο τους.

Με την τροπολογία δίνονταν η δυνατότητα ενοποίησης του Ερυθρού με ο Ερρίκος Ντυνάν, η μετατροπή του σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και ο διορισμός Διοίκησης και Διοικητή από το Σωματείο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού..

Συγκεκριμένα σε ομιλία του σήμερα το πρωί στην ολομέλεια της Βουλής ο Υπουργός Υγείας δήλωσε ότι αποσύρει το συγκεκριμένο τμήμα της τροπολογίας αφήνοντας όμως το τμήμα με το οποίο ήταν δυνατό να εκποιηθούν περιουσιακά στοιχεία του Ερρίκος Ντυνάν.

Είχαν προηγηθεί σφοδρές αντιδράσεις από την πλευρά κομμάτων της Αριστεράς αλλά και κυβερνητικών βουλευτών που θεωρούσαν σκάνδαλο την τροπολογία και επισήμαιναν ότι ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του Νοσοκομείου του Ερυθρού.

Ταυτόχρονα μεγάλη αναστάτωση και αντιδράσεις είχε προκαλέσει η είδηση αυτή στους εργαζόμενους του Ερυθρού, που με ανακοινώσεις τόσο της επιτροπής αγώνα όσο και των εργαζομένων που συμμετείχαν σε γενική συνέλευση καταγγέλθηκε η τακτική του υπουργείου υγείας, ο πραξικοπηματικός τρόπος εισαγωγής της τροπολογίας και η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του Νοσοκομείου.

Την προσπάθεια αυτή κατήγγειλε με ανακοίνωσή της τόσο η Διοίκηση της ΠΟΕΔΗΝ όσο και το τμήμα υγείας του Συνασπισμού.

Ήδη σήμερα Τετάρτη με πρωτοβουλία της επιτροπής αγώνα συγκεντρώθηκε μέσα σε λίγες ώρες μεγάλος αριθμός υπογραφών από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου με τις οποίες ζητείτο η άμεση απόσυρση της τροπολογίας.

Τις επόμενες ώρες, μέλει να επιβεβαιωθεί κατά την ψήφιση των σχετικών διατάξεων αν η δήλωση Λοβέρδου έχει ουσιαστικό χαρακτήρα, ή απλώς είναι μια προσπάθεια να αποφύγει τις αντιδράσεις που προκάλεσε η συγκεκριμένη τροπολογία.

Δήλωση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Κριτσιωτάκη

Σήμερα 28.02.2012 ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μιχάλης Κριτσωτάκης συναντήθηκε στα γραφεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη Βουλή με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα του νοσοκομείου «Κοργιαλένειο Μπενάκειο – Ερυθρός Σταυρός».

Κατά την συνάντηση οι εργαζόμενοι εξέθεσαν την αντίθεσή τους στην πραξικοπηματική προσπάθεια ιδιωτικοποίησης δημόσιων νοσοκομείων του ΕΣΥ, με τη διαδικασία του επείγοντος στον Εφαρμοστικό Νόμο για την Υγεία, μέσω της παράνομης διασύνδεσης ενός Κοινωφελούς Ιδρύματος – του «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ» – με ένα δημόσιο νοσοκομείο – το «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ – ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ».

Ο Μιχάλης Κριτσωτάκης εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στον αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου «Κοργιαλένειο Μπενάκειο – Ερυθρός Σταυρός» για την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του νοσοκομείου και την αντίθεσή του στην εφαρμογή της Μνημονιακής πολιτικής πλήρους ιδιωτικοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας, όπως επίσης και την αντίθεσή του στην απαράδεκτη προσπάθεια πώλησης του «Ερρίκος Ντυνάν» σε μεγάλα συμφέροντα του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Ο βουλευτής Μιχ. Κριτσωτάκης διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους, ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα καταψηφίσει και την συγκεκριμένη διάταξη, όπως και ολόκληρο το νομοσχέδιο εφαρμογής του Μνημονίου στο χώρο της Υγείας.

Κάλεσε όλους τους εργαζόμενους, όχι μόνο της υγείας, να παλέψουν ενωτικά για μια άλλη κυβέρνηση, μια κυβέρνηση ενός ευρύτατου συνασπισμού κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων με πυρήνα την Αριστερά, που να θεωρεί υπέρτατο δημόσιο συμφέρον τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων.