Όταν οι «προθάλαμοι των υπουργείων» μιλούν για νίκες!

Με την έκδοση της υπουργικής απόφασης γι το ανθυγιεινό επίδομα «βγήκαν στη γύρα» οι συνδικαλιστές που έχουν επιλέξει να βρίσκονται στους προθαλάμους των υπουργείων για να «πανηγυρίζουν» θεωρόντας την απόφαση «δική τους νίκη».

Οι γραφειοκρατία της ανυπαρξίας από αγώνες, οι απόντες από τους χώρους δουλειάς, αυτοί που τα δύο τελευταία χρόνια την ώρα που οι εργαζόμενοι χτυπιόταν αλύπητα από Κυβερνήσεις και τρόικα, δεν εμφανίστηκαν σε απεργιακή κινητοποίηση, σε διαδήλωση, δεν οργάνωσαν κινητοποίηση, έχουν το θράσος και μιλούν.

Τα «μαγαζιά τους» βεβαίως αποτελούν βασικούς συνομιλητές με την πολιτική ηγεσία του Υπ Υγείας, μιας και δεν αποτελούν κίνδυνο για τις μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεων Παπανδρέου και της συγκυβέρνησης Παπαδήμου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Έχουν μεγάλο θράσος να μιλούν για νίκες όταν όλοι οι εργαζόμενοι τόσο στον ιδιωτικό τομέα όσο και στο δημόσιο έχουν δει τους μισθούς τους να φτάνουν στον πάτο, τα εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα να καρατομούνται, την υγεία και την παιδεία να σβήνουν, τη δημοκρατία να έχει μπει στο καναβάτσο.

«Καλώς Όρισε και η Επίσημη Επιβεβαίωση των Κόπων μας» γράφουν στο διαδίκτυο. Γράφουν λες και απευθύνονται στο «πόπολο». Αποκρύπτουν ακόμα και αυτό, ότι δηλαδή η συγκεκριμένη απόφαση δεν αφορά μόνο το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά όλο το δημόσιο. Ξεχνούν ότι συνάδελφοι τους που εργάζονται δίπλα τους στ Νοσοκομεία πετιούνται έξω από τη χορήγηση ακόμα και αυτού του πενιχρού επιδόματος. Ξεχνούν ότι το κύριο αίτημα που είναι τα ΒΑΕ παραμένει κενό γράμμα.

Τι να πει κανένας για αυτούς τους θλιβερούς υποτιθέμενους εκπροσώπους ενός κλάδου, που στο παρελθόν με άλλες ηγεσίες πραγματοποίησε αγώνες που είχαν συγκλονίσει τη χώρα.

Η εντεινόμενη αμφισβήτηση των συμβιβασμένων ηγεσιών και των παρατρεχάμενων στα υπουργεία έχει αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα και στα Νοσοκομεία. Η αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων δεν χωρά μέσα στους προθαλάμους των υπουργείων. Είναι αυτή που θα ανοίξει δρόμους και θα σαρώσει αυτούς τους μηχανισμούς χειραγώγησης του εργατικού κινήματος στην υγεία.

 ΚΧ