Στη Βουλή η καθυστέρηση δεδουλευμένων στο Νοσοκομείο Κομοτηνής

22

«Το γενικό νοσοκομείο Κομοτηνής αποτελεί την βασική υγειονομική μονάδα του νομού Ροδόπης, η οποία εξυπηρετεί καθημερινά τις νοσοκομειακές ανάγκες περιοχής. Πέρα από τις ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και τις ανάγκες εκσυγχρονισμού των κλινικών που διαθέτει το νοσοκομείο, το τελευταίο διάστημα υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, καθώς και σε πόρους για την κάλυψη των νυχτερινών και των εξαιρέσιμων των εργαζομένων.

Σύμφωνα μάλιστα  με καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, το υπουργείο τους οφείλει δεδουλευμένα 4 μηνών (Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος 2011), τη στιγμή μάλιστα που για το εν λόγω διάστημα οι εργαζόμενοι σε άλλα νοσοκομεία έχουν πληρωθεί. Επιπλέον, οι εγκρίσεις πιστώσεων που έχουν κοινοποιηθεί στο νοσοκομείο από το υπουργείο έχουν μείνει στα χαρτιά, καθώς δεν έχουν μπει ακόμη χρήματα στο λογαριασμό του νοσοκομείου. Η συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση των υγειονομικών υπηρεσιών στη Ροδόπη ελλοχεύει κινδύνους για τη δημόσια υγεία, υποβαθμίζοντας την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρονται στους πολίτες, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι προσπαθούν με υψηλό αίσθημα ευθύνης να επιτελέσουν το έργο τους».

Τα παραπάνω επισημαίνει σε ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος ρωτά για ποιο λόγο παρατηρείται η καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων στο νοσοκομείο Κομοτηνής, πότε προβλέπεται να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και ποιος είναι ο σχεδιασμός του υπουργείου για την χρηματοδότηση του νοσοκομείου και τον εκσυγχρονισμό των κλινικών του.