ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ Με προβλήματα η λειτουργία της ΜΕΝ νεογνών

Τους τελευταίους δεκαέξι μήνες απασχολεί τέσσερις ειδικούς γιατρούς και δύο ειδικευόμενους που «δανείζεται» εκ περιτροπής από την παιδιατρική κλινική, με αποτέλεσμα να είναι προβληματική η κάλυψη των εφημεριών.
Μάλιστα, προκειμένου να υπάρχει γιατρός στις τελευταίες δέκα ημέρες κάθε μήνα, που… περισσεύουν, οι ειδικοί γιατροί αναγκάζονται να κάνουν επιπλέον δύο-τρεις εφημερίες, χωρίς να τις πληρώνονται, και πολλές φορές να εφημερεύουν μόνοι τους χωρίς ειδικευόμενο.
Τις επισημάνσεις αυτές κάνουν οι γιατροί της νεογνολογικής μονάδας-ΜΕΝΝ σε επιστολή που απέστειλαν στη διοίκηση του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης με κοινοποίηση στο υπουργείο Υγείας, την ΟΕΝΓΕ και το Συνήγορο του Πολίτη.
«Η μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών καλύπτει όλη την περιοχή της Θράκης, αλλά δέχεται περιστατικά και από την Καβάλα και σπανιότερα και από τη Δράμα. Η πληρότητά της υπερβαίνει πολλές φορές το 100% και τα περιστατικά που αντιμετωπίζει καλύπτουν όλο το φάσμα των προβλημάτων της νεογνικής ηλικίας, με ασθενείς βάρους γέννησης 500 gr και διάρκεια κύησης από 23 εβδομάδες. Επίσης υπάρχει περίπτωση να χρειαστούν ταυτόχρονη ανάνηψη και αντιμετώπιση περισσότερα του ενός νεογνά», τονίζουν οι γιατροί της μονάδας.
Παράλληλα ζητούν την πρόσληψη δύο επικουρικών συναδέλφων τους ή την προσωρινή απόσπαση παιδιάτρων από την παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου τους, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα. Επιπλέον αναφέρουν ότι εκκρεμεί από τον Απρίλιο του 2011 η υπογραφή για την πρόσληψη ενός παιδιάτρου στη μονάδα.
Από την πλευρά του ο διοικητής του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Νικόλαος Ραπτόπουλος εξηγεί στη «Μ» ότι, προκειμένου να μη σταματήσουν οι εφημερίες στη μονάδα, ο διευθυντής, ο οποίος από το νόμο πρέπει να κάνει τέσσερις-πέντε το μήνα, κάνει επτά-οκτώ. Επίσης προσθέτει ότι πριν από έναν μήνα έληξε η σύμβαση του επικουρικού γιατρού της μονάδας και τονίζει ότι για τις τρεις-τέσσερις εφημερίες το μήνα θα έρχεται ένας παιδίατρος από την αντίστοιχη κλινική του νοσοκομείου για βοήθεια.

πηγή Εφημερίδα Μακεδονία 7-3-2012


Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση σε επίκαιρα ζητήματα των αναγνωστών της ιστοσελίδας μας  και δε συνεπάγεται την υϊοθέτηση των απόψεων που εκφράζονται, από την Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών