Κυβέρνηση ”πάρτα όλα”

28

Δεν σταματούν πουθενά φαίνεται οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί που στόχο έχουν να υλοποιήσουν όλα τα χατίρια της τρόικας και των δανειστών.

Έτσι μετά τις περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο τα δυο τελευταία χρόνια έρχονται με νέες ρυθμίσεις να εξαφανίσουν όποια εισοδήματα έχουν απομείνει.

Ζητούν μέσα σε 3 μήνες να εισπραχθούν οι διαφορές από την εφαρμογή του μισθολογίου, ενώ γνωρίζουν ότι αυτό θα σημαίνει για χιλιάδες εργαζόμενους μηδενικούς μισθούς ή και αρνητικά εκκαθαριστικά.

Τρομοκρατούν τους εργαζόμενους και την κοινωνία για τον «κίνδυνο» χρεοκοπίας και την ίδια ώρα χρεοκοπούν τους εργαζόμενους.


Δείτε σχετικό δημοσίευμα από την ιστοσελίδα του Συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ Νικολάου.

Αναδρομικές κρατήσεις.

Μετά από έντονες πιέσεις και κινητοποιήσεις είχαμε καταφέρει να υπάρξει εντολή από τη ΔΥΠΕ οι αναδρομικές κρατήσεις για την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου από 1/11/2011 μέχρι 31/1/2012 (3 μήνες) να γίνουν σε 8 μηνιαίες δόσεις, που θα ξεκινούσαναπό τη μισθοδοσία του Απριλίου (27/3 – 13/4).

Όμως στον εφαρμοστικό νόμο του νέου μνημονίου, στο NOMO ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4051 «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Μνημονίου  Συνεννόησης», περιλαμβάνεται στο άρθρο  3 το παρακάτω απόσπασμα:

Άρθρο  3  Ρυθμίσεις θεμάτων Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής

1. Οι τυχόν διαφορές αποδοχών, λόγω μείωσης αυτών  από την εφαρμογή του Δεύτερου Κεφαλαίου του ν.  4024/2011 (Α΄ 226), που αναλογούν στο χρονικό διάστημα  από 1.11.2011 μέχρι και τον πρώτο μήνα εφαρμογής του,  η οποία σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να υπερβεί τη μισθοδοσία μηνός Απριλίου 2012, παρακρατούνται  ισόποσα από τη μισθοδοσία των επόμενων μηνών και  μέχρι το μήνα Ιούνιο 2012.”

Δηλαδη σύμφωνα με τη συγκεκριμένη ρύθμιση η παρακράτηση των αναδρομικών πρέπει σε εμάς να γίνει σε 3 δόσεις (Απρίλιο, Μάϊο, Ιούνιο)

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από το γραφείο μισθοδοσίας σε κάθε υπάλληλο αντιστοιχούν συνολικά από 650 έως 1000 ευρώ, που αν γίνουν 3 δόσεις θα αντιστοιχούν από 200 έως 270 ευρώ στον καθένα για κάθε μήνα.

Είναι ένα θέμα που απιτεί την άμεση αντίδραση μας!