ΑΔΕΔΥ Πρόταση στη ΓΣΕΕ για Γενική Απεργία στις 29 Μάρτη

28

Υπό το φως του κουρέματος των ομολόγων των ταμείων που φαίνεται ότι είναι προ των πυλών ακόμα και για τα ταμεία που δεν συναίνεσαν, μετά τις δηλώσεις Βενιζέλου για ενεργοποίηση των CACs, το νομοσχέδιο που προωθείται για τον περιορισμό κατά 30% τουλάχιστον υπηρεσιών στην κεντρική διοίκηση, τις δραματικές περικοπές στην υγειονομική περίθαλψη και τις συγχωνεύσεις των μονάδων υγείας, αλλά και τα σοβαρά προβλήματα που έχουν ανακύψει εξαιτίας των αντεργατικών μέτρων που μέχρι τώρα έχουν παρθεί για τα εισοδήματα την ασφάλιση και τις εργασιακές σχέσεις, συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε να προτείνει στην ΓΣΕΕ Γενική Απεργία στο τέλος Μαρτίου και το αργότερο μέχρι τις 3 Απρίλη με ενδεικτική ημερομηνία για την πραγματοποίηση της Απεργίας τις 29 Μαρτίου.

Παράλληλα η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να προχωρήσει σε παρεμβάσεις για τα ζητήματα της υγειονομικής περίθαλψης και των ανατροπών στο χώρο της Δημόσιας υγείας με τις συγχωνεύσεις καταργήσεις Νοσοκομείων. Σαν κεντρική ημερομηνία δράσης ορίστηκε στις 21 Μάρτη, ημέρα που και η ΠΟΕΔΗΝ έχει αποφασίσει αντίστοιχες δράσεις.