Κατάληψη από τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ Λάρισας

Κατάληψη από τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ

Σε κατάληψη του κτιρίου στο οποίο στεγάζονται οι κεντρικές υπηρεσίες του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας και βρίσκεται στο χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας προχωρούν αύριο Παρασκευή οι εργαζόμενοι.

Την απόφαση αυτή έλαβε το Σωματείο Εργαζομένων λόγω «των συσσωρευμένων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν». Συνδικαλιστές του χώρου αναφέρονται στην μη καταβολή των εκτός έδρας για χρονικό διάστημα που φτάνει τον ένα χρόνο. 

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι δεν έχουν καταβληθεί τα νυχτερινά για περίπου έξι μήνες. Στην παραπάνω κατάσταση έρχεται να προστεθεί το γεγονός των αναδρομικών περικοπών που θα γίνουν στους μισθούς σε εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου με τις κρατήσεις που θα έχει ο κάθε εργαζόμενος να φτάσουν τα 1.300 με 1.500 ευρώ. 

Αυτό σημαίνει ότι πολλοί εργαζόμενοι θα πάρουν εκκαθαριστικά αποδοχών ενδεχομένως και κάτω των 100 ευρώ το επόμενο διάστημα, γεγονός που θα δημιουργήσει σοβαρότατο πρόβλημα στον οικογενειακό προγραμματισμό. 

Από την αυριανή κινητοποίηση πάντως, σύμφωνα με τη διοίκηση του Σωματείου, δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια επίπτωση στις διακομιδές ασθενών, ενώ και το «166» θα λειτουργεί κανονικά.

πηγή www.kosmoslarissa.gr/Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση σε επίκαιρα ζητήματα των αναγνωστών της ιστοσελίδας μας  και δε συνεπάγεται την υϊοθέτηση των απόψεων που εκφράζονται, από την Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών