Νοσοκομείο Μολάων Ώρα Μηδέν!

Το Νοσοκομείο Μολάων μετά από 50 και πλέον έτη λειτουργίας του και λίγο διάστημα μετά τις αποφάσεις για διατήρηση των κλινικών του, σύμφωνα με το νέο νόμο στο τέλος του 2012 σβήνει, ως υπηρεσία, από το χάρτη υγείας μαζί με άλλα 50 νοσοκομεία. Γι αυτό ήταν εύκολο να συμφωνήσουν στη διατήρηση των κλινικών αφού σκόπευαν να καταργήσουν, ως υπηρεσία, όλο το νοσοκομείο και όχι μόνο ένα μέρος του. Ο νέος νόμος μεταξύ άλλων προβλέπει:…
Ενοποιούνται τα νοσοκομεία σε 82. Τα διασυνδεόμενα (μικρότερα) νοσοκομεία προσαρτώνται ως παραρτήματα των κύριων νοσοκομείων. Έδρα θα είναι αυτή του μεγαλύτερου νοσοκομείου
Ο Οργανισμός των διασυνδεόμενων νοσοκομείων προσαρτάται στον Ενιαίο πλέον Οργανισμό
Ο προϋπολογισμός θα είναι Ενιαίος
Αναδιαμορφώνονται τα υπάρχοντα Συμβούλια Διοίκησης και η αρμοδιότητά τους περιέρχεται στις Διοικήσεις των κύριων 82 νοσοκομείων.
Τα Διοικητικά Συμβούλια θα είναι 9μελη και θα απαρτίζονται εκτός από τα διορισμένα μέλη, και από στελέχη, μόνο, του μεγαλύτερου νοσοκομείου.

Χωρίς Οργανισμό και Προϋπολογισμό δεν υφίσταται υπηρεσία. Με άλλα λόγια χωρίς οργανισμό και χωρίς προϋπολογισμό δεν υπάρχει νοσοκομείο Μολάων.
Περίπου ένα χρόνο πριν, οι εργαζόμενοι, είχαμε ενημερώσει για τις εξελίξεις αυτές και επίσης ότι δεν πρόκειται για συμμάζεμα του χώρου της δημόσιας υγείας αλλά για διάλυση. Πρόκειται για ξεπούλημα των κόπων, των προσφορών και των ονείρων των πολιτών. Στην καλύτερη περίπτωση, όπως έχει προαναγγελθεί, θα διατηρηθεί ως απλό Κέντρο Υγείας.
Οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά στα νοσοκομεία εξαιτίας της υποβάθμισης της δημόσιας υγείας που προωθείται από τις πολιτικές της μνημονιακής κυβέρνησης οδηγούν στο να απορροφηθεί από τα μικρότερα νοσοκομεία προσωπικό (γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό, υγειονομικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό) καθώς και χρηματικοί πόροι ώστε να επιβιώσουν, όπως-όπως, τα λίγα μεγαλύτερα νοσοκομεία. Όσοι έχουν χρήματα θα θεραπεύονται. Για τους υπόλοιπους υπάρχει ο Καιάδας.
Το νοσοκομείο Μολάων μέχρι σήμερα λειτουργεί στηριζόμενο στο φιλότιμο των εργαζομένων που στην πλειοψηφία τους εργάζονται, επί χρόνια, χωρίς κανονικές άδειες, με απλήρωτα νυχτερινά και υπερωρίες που γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να πληρωθούν ποτέ.
Η ολιγόμηνη εμπειρία από την κοινή διοίκηση έχει να καταδείξει μόνο αρνητικά αποτελέσματα στη λειτουργία του. Με την καθολική συγχώνευση που προωθείται, τα δυο νοσοκομεία γίνονται ένα, χωρίς καμία συμμετοχή του Νοσοκομείου Μολάων στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Ο νοών νοείτω.
Προσωπικό και χρήματα θα διατίθενται κατ΄ αρχάς για τη λειτουργία του μεγαλύτερου νοσοκομείου.
Ερώτημα: Οι ασθενείς που εξυπηρετούνται από το Νοσοκομείο Μολάων με τι προσωπικό και τι χρήματα θα περιθάλπτονται; Και αν διακομίζονται στη Σπάρτη σε ποιους ανύπαρκτους χώρους θα εξυπηρετούνται;
ΣΕ ΡΕΘΥΜΝΟ, ΝΑΟΥΣΑ, ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ, ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, ΙΚΑΡΙΑ κ.α. ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ «ΔΕ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΠΑΘΗΤΙΚΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥΣ»
ΟΙ ΦΙΛΙΑΤΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΛΟΓΩ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60 ΧΛΜ.. ΕΜΕΙΣ;… ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ;
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ.
ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ-Κ.Υ. ΜΟΛΑΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΑΟΥΤΑΚΟΥ ΡΑΛΛΙΑ