Ο Ρέππας ζητά οι εργαζόμενοι να βοηθήσουν το κράτος (προφανώς για να απολυθούν)

Τι »ωραία» που τα λέει ο »σοσιαλιστής» Λοχαγός!  Σφάξε με αγά μου για να αγιάσω. Το έργο πλεόν της διάλυσης των Δημόσιων υπηρεσιών, της περικοπής παροχών και της απόλυσης χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων δεν σταματά ούτε μπροστά στις πιθανολογούμενες εκλογές. Είναι αδίστακτοι.

Δείτε με διάφορες περικοκλάδες σχετικό δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ σχετικά με τις αποφάσεις του λεγόμενου »Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης» και την εισήγηση του Υπουργού.

Τα θέματα αξιολόγησης των δομών και του προσωπικού του Δημοσίου συζητήθηκαν απόψε στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης, με τον αρμόδιο υπουργό να τονίζει ότι «χωρίς εθνική συνέργια δεν μπορεί να ολοκληρωθεί αυτό το φιλόδοξο εγχείρημα που είναι η ναυαρχίδα των μεταρρυθμίσεων».

Ο Δημήτρης Ρέππας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και το κυβερνητικό συμβούλιο για το στάδιο της προόδου της διοικητικής μεταρρύθμισης, επισημαίνοντας ότι «αποτελεί κοινή πεποίθηση, η ανάγκη για ένα κράτος που υπηρετεί τον πολίτη, λειτουργικό και αποτελεσματικό, που είναι μοχλός ανάπτυξης, που διευκολύνει τους επενδυτές και την υγιή επιχειρηματικότητα«.

Συμπλήρωσε δε ότι θα πρέπει σε αυτό να συμβάλουν ιδίως οι εργαζόμενοι στο κράτος, «αν θέλουμε να περάσουμε από την απαξίωση, στην καταξίωση του κράτους».

Ο κ. Ρέππας ανέφερε ότι στο πλαίσιο της task force σε συνεργασία με το γαλλικό κράτος έχει υπογραφεί σχετικό μνημόνιο συνεργασίας επί 7 πυλώνων για την αναμόρφωση του κράτους: Τη δομή του κράτους και τη διαχείριση των λειτουργιών του, τη διαχείριση του δυναμικού, τις οικονομικές λειτουργίες, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την καλή νομοθέτηση, την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και την αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην κατάργηση των νέων οργανισμών των υπουργείων, που μειώνουν τις δομές των θέσεων ευθύνης κατά 30%, δηλαδή μειώνονται από τις 5.428 σε 3.560 περίπου.

Επιπλέον, είπε ότι θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα Χάρτα δικαιωμάτων των επιχειρήσεων και του πολίτη για τις συναλλαγές τους με το κράτος.

Είπε ακόμη ότι εκτός από την λειτουργία του κυβερνητικού συμβουλίου ακολουθεί και η δημιουργία τριών γενικών επιτροπών που ήδη έχουν συσταθεί και έχουν αναλάβει έργο, για τον διυπουργικό συντονισμό, την αξιολόγηση κάθε υπουργείου και την αξιολόγηση του προσωπικού στο κράτος και τα ΝΠΔΔ.

Η αξιολόγηση προσωπικού θα έχει στόχο να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο οι υπάλληλοι τους κράτους, μέσω μετακίνησης ή αξιοποίησής τους, σύμφωνα με τα όσα η επιτροπή αξιολόγησης κάθε υπουργείου θα υποδείξει.

«Η δέσμευση που είχαμε αναλάβει αφορά τη μείωση των εργαζόμενων στο δημόσιο κατά 150.000 έως το τέλος του 2015», είπε και πρόσθεσε ότι η μείωση θα προέλθει μέσω αποχωρήσεων από συνταξιοδοτήσεις και μέσω της πολιτικής για την κατάργηση ή συγχώνευση φορέων που είναι σε εξέλιξη.

Τέλος, ο υπουργός σημείωσε ότι θα πρέπει να ληφθεί πρόνοια για τους υπάλληλους εκείνους «που όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησής τους, κρίνεται ότι θα πρέπει μέσω άλλων διαδικασιών να αξιοποιηθούν ή ακόμα και να απομακρυνθούν από το ελληνικό κράτος»

πηγή ΕΘΝΟΣ 9-3-2012.