Οδηγείται σε κλείσιμο το Γ.Ν. Λάρισας

Ευρεία σύσκεψη για τα προβλήματα στο χώρο της δημόσιας υγείας και ειδικότερα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία και φορέων της πόλης.

Την αγωνία των εργαζομένων του ΓΝΛ εξέφρασαν ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών Λάρισας και η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων.

Ο κ. Λάμπρος Καραγεώργος, Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών Λάρισας, ανέφερε ότι τα δύο κεντρικά ζητήματα της σύσκεψης, ήταν η βάρβαρη επίθεση που δέχεται η δημόσια υγεία, από τις μνημονιακές δυνάμεις, καθώς επίσης και η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΓΝΛ, το οποίο οδηγείται στο κλείσιμο.

Σχετικά με την λειτουργία του ΓΝΛ, ο κ. Καραγεώργος, υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο για τον πληθυσμό της Λάρισας, καθώς πέρσι νοσηλεύτηκαν  27 χιλιάδες ασθενείς, ενώ υπηρεσίας υγείας δέχθηκαν 124 χιλιάδες στα εξωτερικά ιατρεία και 60 χιλιάδες στο τμήμα επειγόντων.

«Υπάρχουν 57 νοσοκομεία σε όλη την χώρα, που μέσω της συγχώνευσης οδηγούνται σε κλείσιμο», επεσήμανε, ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών, ενώ τόνισε ότι  «σε μια περιοχή με 300 χιλιάδες κατοίκους, πρακτικά μένει ένα νοσοκομείο, το οποίο βρίσκεται σε απόλυτη ανισορροπία».

Ο κ. Καραγεώργος εστίασε την προσοχή του και στο γεγονός της ύπαρξης 4 αυτοτελών νοσοκομείων σε όλη την Ήπειρο, αλλά και 4 νοσοκομείων στον ν. Αχαΐας, «είναι μια επίθεση ηθικού τύπου για την περιοχή μας, που στην πραγματικότητα αντανακλά την επιλογή των πολιτικών και των διοικητικών μηχανισμών, στην περιοχή, να στρέψουνε τους ασθενείς, είτε στην κατεύθυνση της ιδιωτικής ιατρικής, είτε στο τίποτα».

Τέλος, ο κ. Καραγεώργος, έκλεισε υπογραμμίζοντας ότι «το θέμα αφορά τους πολίτες, γιατί η υγεία είναι για εκείνους, δεν είμαστε σύμφωνοι με την λογική των ιατροκεντρικών και υγειονομικών λογικών στο χώρο της υγείας, θα πρέπει να είναι ανθρωποκεντρικές».