Το τελευταίο ανέκδοτο: Ο Λοβέρδος φιλεργατικός!!!

Πριν λίγες μέρες είχαμε γράψει για Κυβέρνηση »πάρτα όλα» με αφορμή την παρακράτηση των περικοπών από το μισθολόγιο μέσα σε 3 μήνες. Σήμερα ο Υπ Υγείας φαίνεται ότι απέναντι στους ΕΚΑΒίτες επιχείρησε να το πάιξει »φιλεργατικός»  Αυτό μάλλον θα κυκλοφορήσει σαν το τελευταίο ανέκδοτο.

Η ιστορία λοιπόν έχεις ως εξής:

Σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ 1 του Ν 4051/29/2/2012 οι παρακρατήσεις των περικοπών που έγιναν από το νέο μισθολόγιο φτωχολόγιο πρέπει να γίνουν άμεσα και σε κάθε περίπτωση μέχρι τον Ιούνη του 2012. (ακολουθεί η σχετική διάταξη)

«Οι τυχόν διαφορές αποδοχών, λόγω μείωσης αυτών από την εφαρμογή του Δεύτερου Κεφαλαίου του ν. 4024/2011 (Α΄ 226), που αναλογούν στο χρονικό διάστημα από 1.11.2011 μέχρι και τον πρώτο μήνα εφαρμογής του, η οποία σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να υπερβεί τη μισθοδοσία μηνός Απριλίου 2012, παρακρατούνται ισόποσα από τη μισθοδοσία των επόμενων μηνών και μέχρι το μήνα Ιούνιο 2012».

Με εγκύκλιο που εξέδωσε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης ζητά την άμεση εφαρμογή της σχετικής διάταξης (δείτε εδώ).

Άραγε γιατί τόση βιασύνη; Πολύ απλά στο νέο μνημόνιο περιέχεται διάταξη που προβλέπει ότι μετά τον Ιούνιο με βάση τις οικονομικές εξελίξεις και την επίτευξη των στόχων (που δεν πιάνονται με τίποτα) θα επανεξεταστεί ξανά στο Δημόσιο το μισθολογικό κόστος (δηλαδή και νέο μαχαίρι στους μισθούς).

Σήμερα όμως φαίνεται ότι ο πρωτεργάτης στην εφαρμογή των εντολών της τρόικας κ. Λοβέρδος, αφού γκρέμισε σαν υπουργός εργασίας την κοινωνική ασφάλιση, σαν υπουργός υγείας το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και την Υγειονομική Περίθαλψη, αποφάσισε να σώσει από την απόλυτη φτώχια τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ. Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση της ΠΟΠ ΕΚΑΒ συμφώνησε σε συνάντηση μαζί τους να γίνουν οι περικοπές από την εφαρμογή του μισθολογίουσε 9 μήνες, δηλαδή μέχρι το τέλος του χρόνου. Οι κραυγές που έβγαζε βέβαια όταν ψηφίζονταν αυτοί οι νόμοι στη Βουλή και τα κανάλια ξεχάστηκαν και δείχνουν ανάγλυφα την υποκρισία αυτού του σφαγέα των δικαιωμάτων.

Μην απορείτε όμως , πρώτον γιατί τις «δεσμεύσεις» Λοβέρδου απέναντι στους εργαζόμενους ποιος τις πιστεύει; και δεύτερο έρχονται και εκλογές και ως γνωστό θα είναι υποψήφιος στη Β Αθήνας (θα φάει καλά). Δεν ξέρουμε βέβαια αν ζήτησε από τους ΕΚΑΒίτες να πάνε στις 18 να ψηφίσουν και Βενιζέλο, αλλά σίγουρα φανταζόμαστε ότι θα το ελπίζει. (και εκει θα φάει καλά).

Γι αυτό, παρά το γεγονός ότι αίτημα διεύρυνσης των δόσεων έχει τεθεί από πολλά σωματεία, επειδή πράγματι υπάρχει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα για χιλιάδες συναδέλφους, επειδή ακόμα και αν «πετύχουμε» μια καλύτερη ρύθμιση μόνο νίκη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, από κανένας μας δεν πρέπει να διαφεύγει από το μυαλό του ότι η ανατροπή του φτωχολόγιου, και των αντεργατικών μέτρων η ανατροπή συνολικά αυτής της πολιτικής αλλά και αυτής της  κυβέρνησης του μαύρου μετώπου είναι οι πραγματικές νίκες που πρέπει να επιδιώκουμε και όταν συμβούν θα τις πανηγυρίσουμε.