Νέα τροπολογία για την πώληση του «Ντυνάν»

24

Ανοίγει ο δρόμος για την πώληση του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, με τροπολογία του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Η δυνατότητα μίσθωσης, αλλά και πώλησης των περιουσιακών στοιχείων, ακόμη και του ίδιου του νοσοκομείου είχε εισαχθεί ως άρθρο στον εφαρμοστικό νόμο του υπουργείου, αλλά αποσύρθηκε μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

 

Σύμφωνα με την τροπολογία, για την εξυπηρέτηση των αναγκών του, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν, μπορεί να πωλεί, να μισθώνει, να προβαίνει σε χρηματοδοτική μίσθωση και να εκμεταλλεύεται, εν γένει, τα περιουσιακά του στοιχεία συμπεριλαμβανομένου και του νοσηλευτικού Ιδρύματος ως ομάδας περιουσίας.

Στην περίπτωση πώλησης ή εκμίσθωσης του νοσηλευτικού ιδρύματος θα απαιτείται η αυξημένη πλειοψηφία 2/3 των παρόντων μελών του Δ.Σ.

πηγή Ημερησία 10-3-2012


Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση σε επίκαιρα ζητήματα των αναγνωστών της ιστοσελίδας μας  και δε συνεπάγεται την υϊοθέτηση των απόψεων που εκφράζονται, από την Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών