Τι προσπαθούν να κρύψουν με την έφοδο της αστυνομίας στο ΠΑ.Γ.Ν.Η

25

Με έφοδο της αστυνομίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Ηρακλείου και συλλήψεις «παράνομων» αποκλειστικών επιχειρεί να «αντιμετωπίζει» φαίνεται τα προβλήματα του υπό κατάρρευση Δημόσιου Συστήματος Υγείας

Τι όμως επιχειρείται αν κρυφτεί πίσω από τέτοιες επιχειρήσεις πολύ περισσότερο από τέτοιες ανακοινώσεις;

  1. Το δημόσιο σύστημα Υγείας δεν κατάφερε μέχρι σήμερα στην πλειονότητα των περιπτώσεων, ιδιαίτερα τώρα σε συνθήκες μνημονίου και περικοπών που βρίσκεται υπό κατάρρευση, να νοσηλεύσει από μόνο του τους πολίτες χωρίς να υπάρχει η ανάγκη προσφυγής στον απαράδεκτο θεσμό των αποκλειστικών.
  2. Τα ασφαλιστικά ταμεία πλέον έχουν γίνει ιδιαίτερα «δύσκολα» στην έγκριση αποκλειστικών με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος των πολιτών να αδυνατεί να πληρώσει για την φροντίδα των ασθενών το κόστος «νόμιμων» αποκλειστικών και να προσφεύγει κυρίως σε αλλοδαπούς/ες με μικρότερο κόστος και χωρίς ασφαλιστική κάλυψη.
  3. Τα περί πτυχίων και άδειας άσκησης επαγγέλματος μόνο θυμηδία μπορούν να προκαλέσουν στους γνωρίζοντες το χώρο.

Γι αυτό κινήσεις τέτοιες έχουν σα στόχο μόνο των εντυπωσιασμό και στο να ρίξουν στάχτη στα μάτια της κοινωνίας.

Ακολουθεί ρεπορτάζ από ιστοσελίδα σχετικά με την επιχείρηση της αστυνομίας.

Έφοδο πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου στο ΠΑ.Γ.Ν.Η προχωρώντας μάλιστα στη σύλληψη συνολικά 10 ατόμων, 8 υπηκόων ξένων χωρών και 2 ημεδαπών, που εργάζονταν ως αποκλειστικές-οι νοσοκόμες-οι προσφέροντας υπηρεσίες σε ασθενείς.

Η επιχείρηση της αστυνομίας έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου και συνελήφθησαν
ένας Βούλγαρος ηλικίας 55 ετών, τέσσερις γυναίκες επίσης υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 46, 55, 27, 64 ετών, δύο Ηρακλειώτισες ηλικίας 35 και 32 ετών, δυο ακόμα αλλοδαπές υπήκοοι Ρουμανίας 26 και 64 ετών και ένας Αλβανός ηλικίας 43 ετών, για παράβαση Νόμου περί Δημόσιας Υγείας.

Και οι οχτώ πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω να εργάζονται και να παρέχουν σε ασθενείς, υπηρεσίες «αποκλειστικής -ου νοσοκόμας –ου» και να εξασκούν το επάγγελμα της αδελφής -ου νοσοκόμας -ου, στερούμενες -οι πτυχίου Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων και άδειας άσκησης επαγγέλματος από την αρμόδια Αρχή.