Εργαζόμενοι του Σωτηρία: Να ‘μαστε πάλι εδώ Ανδρέα….

Με μια θεαματική κίνηση οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Σωτηρία, που σήμερα πραγματοποιούσαν κινητοποίηση, «εισέβαλαν» στο Υπουργείο Υγείας διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας που διαλύει τις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας και προχωρεί στην συγχώνευση (ουσιαστικά κατάργηση) του Νοσοκομείου τους.

Ενώ ο υπουργός Υγείας είχε προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου προκειμένου να δοθούν στοιχεία για τον νέο μεταλλαγμένο ιό της γρίπης,  εργαζόμενοι του νοσοκομείου Σωτηρία συγκεντρώθηκαν στην  είσοδο της αίθουσας φωνάζοντας συνθήματα.

Οι εργαζόμενοι που διαμαρτύρονται για τη συγχώνευση του νοσοκομείου Σωτηρία με το Γενικό Κρατικό Αθηνών, επιχείρησαν να εισβάλουν στην αίθουσα.

Προς στιγμήν επικράτησε ένταση αφού άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του Ανδρέα Λοβέρδου προσπάθησαν να τους απομακρύνουν, ενώ «φυγάδευσαν» από την πίσω πόρτα τον Υπουργό Υγείας στο Γραφείο του.

Οι εργαζόμενοι παρέμειναν στην αίθουσα συνεχίζοντας όμως να φωνάζουν συνθήματα, ενώ αντιπροσωπεία τους τελικά συναντήθηκε με τον Υπ Υγείας.

Στη συνάντηση ο κ Λοβέρδος παρέμεινε ανένδοτος επιμένοντας τόσο στη συγχώνευση του Νοσοκομείου όσο και στον περιορισμό των κρεβατιών του Σωτηρία. Σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις αντιδράσεις δήλωσε ότι δεν πρόκειται να χαθούν θέσεις εργασίας μετά τη συγχώνευση.

Οι εργαζόμενοι στο Σωτηρία φέρονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και αύριο Τρίτη πραγματοποιούν Γενική Συνέλευση για να αποφασίσουν την κλιμάκωση του αγώνα τους. Αύριο μάλιστα πραγματοποιούν Γενική Συνέλευση και οι εργαζόμενοι στο Γενικό Κρατικό της Αθήνας προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους μαζί με τους εργαζόμενους του Σωτηρία.

Η συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε τελικώς από τον Γενικό Γραμματέα Αντώνη Δημόπουλο και τους επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά χωρίς τον Ανδρέα Λοβέρδο.