Τι ετοιμάζουν τα »λαμόγια» για το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης (πρώην ΕΙΑΑ)

Του Χρήστου Κόνιαρη*

Φαίνεται ότι κάποιοι στα γραφεία των υπουργείων που σχεδιάζουν τις μνημονιακές πολιτικές κατ εντολή της τρόικας δεν έχουν βάλει μυαλό και νομίζουν ότι μπορούν να αποφασίζουν να διαλύσουν ένα Κέντρο Αποκατάστασης που έχει ιστορία 50 τουλάχιστον χρόνων με τεράστια προσφορά στους κινητικά αναπήρους. Οι σχεδιασμοί αυτοί είναι μια »πολιτική λαμογιά» αφού έρχεται να γκρεμίσει αυτό που χτίστηκε σε αυτό το χώρο εδώ και 50 χρόνια.

Η απόφαση της Διοίκησης του ΚΑΤ, προφανώς κατ εντολή Λοβέρδου, να «τραβήξει» προσωπικό από το ΕΚΑ για να συρρικνώσει τις υπηρεσίες τους και εν τέλει να το διαλύσει, θα μείνει στα χαρτιά.

Δεν γνωρίζουν οι τροϊκανοί, που είναι οι πραγματικοί σχεδιαστές αυτών των αποφάσεων, ότι ακόμα και σε ανώμαλες πολιτικές καταστάσεις αυτό το κέντρο υπήρξε χώρος που προφύλαξε τους διωκόμενους από ανώμαλα καθεστώτα, ότι ακόμα και σε αυτές τις περιόδους υπήρξαν άνθρωποι με Α κεφαλαίο που διοικούσαν αυτό το κέντρο που είχαν πάνω από όλα την ανάπτυξη και διατήρηση του παρά το «δυσμενές» κλίμα της περιόδου.

Δεν γνωρίζουν ότι σε αυτό το κέντρο βρέθηκαν εργαζόμενοι που δεν έσκυψαν το κεφάλι, αγωνίστηκαν για να μετατραπεί αυτός ο χώρος σε ένα σύγχρονο κέντρο αποκατάστασης, αγωνίστηκαν να στελεχωθεί, να λειτουργήσει με βάση τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα, να αποτελέσει το κέντρο αναφοράς για όλα τα κέντρα αποκατάστασης.

Δεν γνωρίζουν ότι ακόμα και σήμερα οι σχεδιασμοί τους να συρρικνώσουν υπηρεσίες και να «τραβήξουν» προσωπικό στο ΚΑΤ θα πάνε «άπατοι» γιατί δυστυχώς για το τσιράκι της τρόικας, τον Λοβέρδο, και τους μνημονιακούς διοικητές του ΚΑΤ υπάρχει ακόμα σε αυτό το χώρο άνθρωποι που μπορούν να σηκώσουν το αγώνα για την αποτροπή των σχεδίων τους.

Δεν τους φοβόμαστε δεν υποκύπτουμε στους σχεδιασμούς τους. Έχουμε αντιμετωπίσει πιο ικανούς από αυτούς.

Η απόφασή τους να διαλύσουν το ΕΙΑΑ (έτσι το μάθαμε εμείς και έτσι θα μείνει στη δική μας συνείδηση) δεν θα περάσει

Τους λέμε λοιπόν ότι θα περάσουν πάνω από το πτώμα μας.

Εμπρός λοιπόν ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.

* Ο Χρήστος Κόνιαρης είναι εργαζόμενος στο ΕΚΑ και μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ