Ξεπούλημα του νοσοκομείου Σπηλιοπούλειου

50

Η τραγική κατάσταση στην οποία έχουν αποφασίσει να περιέλθει το Νοσοκομείο ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΕΙΟ Η ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ, μετά από την εφαρμογή του μνημονίου αλλά και την αλλοπρόσαλλη…
Η κυβερνητική πολιτική που εφαρμόζει ο Υπουργός Υγείας και υλοποιούν ο Διοικητής της Α΄ΥΠΕ με τον Διοικητή των Διασυνδεόμενων νοσοκομείων, είναι πλέον γεγονός.

Ένα κληροδότημα που λειτουργεί από το 1916 έχει οδηγηθεί στην απομόνωση με απώτερο σκοπό τη διάλυσή του και την εξαφάνισή του από τον υγειονομικό χάρτη της χώρας.

Το νοσοκομείο που είχε και έχει την δυνατότητα, από την αξιοποίηση της δικής του περιουσίας, να παρουσιάζει ακόμα και σήμερα πλεονασματικούς οικονομικούς απολογισμούς, εμφανίζει την εικόνα της πλήρους εγκατάλειψης, Η τεχνική υπηρεσία υπολειτουργεί με δύο ηλεκτρολόγους (να καλύπτουν την ανά τέσσερις ημέρες γενική εφημερία), υπάρχει ΜΟΝΟ ένας παθολόγος, κανένας καρδιολόγος και μικροβιολόγος, χωρίς Διευθυντή Ιατρικής υπηρεσίας (έγινε Διοικητής στον ΕΟΠΥΥ), χωρίς Διοικητικό διευθυντή (πήρε απόσπαση στο γραφείο του Διοικητή του ΕΟΠΥΥ), με απόφαση Υπουργού χωρίς προϊστάμενο του γραφείου προσωπικού (πάλι στον ΕΟΠΥΥ). Έχουν αποσπάσει τον Χημικό του Νοσοκομείου (στον Υφυπουργό), τρείς διοικητικούς υπαλλήλους και τη βοηθό Φαρμακείου, από όλους αυτούς δεν έχει αντικατασταθεί κανένας, με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί πλέον η Διοίκηση.

Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του κληροδοτήματος σήμερα είναι αναξιοποίητο και εγκαταλελειμμένο. Εύλογα αναρωτιέται κανείς για τους λόγους που κρύβονται πίσω από αυτές τις παραλείψεις και αποφάσεις, είναι άραγε τα μεγαλύτερα προβλήματα που απασχολούν την ηγεσία του Υπουργείου, είναι η ανικανότητα ή υπάρχει σκοπιμότητα;

Οι εργαζόμενοι, επανειλημμένα, έχουν καταθέσει προτάσεις κοστολογημένες και χωρίς οικονομική επιβάρυνση από τον προϋπολογισμό του υπουργείου για την ανάπτυξη του Νοσοκομείου προς όφελος του Έλληνα πολίτη. Υπάρχει πλήρης αδιαφορία, δεν υπάρχει κανένα πλάνο ούτε και προσανατολισμός για το μέλλον του νοσοκομείου ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΕΙΟ Η ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ. Αντίθετα, φαίνεται να αφήνουν τον χρόνο να κυλάει και το πρόβλημα να διογκώνεται έτσι ώστε το ώριμο φρούτο να πέσει μόνο του.

Οι εργαζόμενοι παλεύουν ΜΟΝΟΙ τους για τη λειτουργία του Νοσοκομείου και την προσφορά υπηρεσιών υγείας στον πολίτη της Αθήνας. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αδιαφορεί για τους ασθενείς που στοιβάζονται, ακόμα και σε ράντζα, στις γενικές εφημερίες των μεγάλων νοσοκομείων, αν και υπάρχουν άδεια κρεβάτια σε ένα μικρό νοσοκομείο που μπορεί με τους δικούς του πόρους να τα βγάζει πέρα.

Πολλές φορές στα ΜΜΕ, αυτοί που δεν χάνουν την ευκαιρία να χρησιμοποιούν το νοσοκομείο για τις δικές τους ανάγκες, το λοιδορούν και το απαξιώνουν.

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε τις δυνατότητες μας και τους ενημερώνουμε ότι δεν θα τους αφήσουμε να υλοποιήσουν τα σχέδια τους χωρίς απάντηση.

Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΔΡΟΥΛΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ


– αναδημοσίευση από το tromaktiko 14-3-2012

Προηγούμενο άρθροΤα «καθυστερημένα» αντανακλαστικά της ΑΔΕΔΥ
Επόμενο άρθροΚαι οι πρώην ”λοχαγοί” κουνούν το δάχτυλο και ετοιμάζουν ”αποστρατείες” δημοσίων υπαλλήλων