Επιτυχής η ημέρα δράσης του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία

Επιτυχία σημείωσε η πανελλαδική εξόρμηση για την Υγεία, την οποία πραγματοποίησε προχθές ο ΣΥΡΙΖΑ, με επισκέψεις του προέδρου της Κ.Ο. Αλ. Τσίπρα, βουλευτών, στελεχών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, επιλεγμένα υποκαταστήματα του ΕΟΠΥΥ, αλλά και δομές Ψυχικής Υγείας και Πρόνοιας, με κεντρικό σύνθημα “Οι μνημονιακές πολιτικές βλάπτουν σοβαρά την Υγεία”.

Στη Σύρο, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν στο Νοσοκομείο, στο ΙΚΑ και στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, όπου μέσω του σχετικού έντυπου υλικού, επικοινώνησαν με τους εργαζόμενους και τους πολίτες που ήταν εκεί.

Όλοι γνωρίζουν και καθημερινά βιώνουν στο πετσί τους τις επιπτώσεις των μνημονιακών νεοφιλελεύθερων πολιτικών στον τομέα της Υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης:

* Νοσοκομεία κλείνουν, περιορίζονται οι κλίνες, αδυνατούν να καταρτίσουν ασφαλή προγράμματα εφημεριών λόγω των περικοπών.

* Η πρόσβαση στα εξωτερικά ιατρεία πιο ακριβή, η περικοπή των φαρμακευτικών δαπανών υποχρεώνει τους ασθενείς να πληρώνουν από την τσέπη τους το φάρμακο που χρειάζονται.

* Η συγχώνευση των ταμείων στον μνημονιακό ΕΟΠΠΥ επιχειρεί να στριμώξει 9,5 εκατ. ασφαλισμένους σε ένα σύστημα με λιγότερους και χειρότερα αμειβόμενους γιατρούς και περικοπή παροχών.

* Το δημόσιο νοσοκομείο καταρρέει, με δραματικές ελλείψεις υλικών, εξοπλισμού και κυρίως προσωπικού.

* Γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και εργαζόμενοι εξαθλιώνονται μισθολογικά και εργασιακά.

Απλήρωτες οι εφημερίες γιατρών και νοσηλευτών, που σώζουν ανθρώπινες ζωές.

Πληρωμένες οι αργομισθίες των ΜΑΤ, που κάθε τόσο ξεσπούν με χημικά και ξύλο στον λαό που διαδηλώνει.

Αυτοί είναι… οι συγκυβερνώντες συνυπεύθυνοι… που κλείνουν νοσοκομεία, παραχωρούν τα “φιλέτα” των δημόσιων νοσοκομείων στην ιδιωτική ασφάλιση, “κουρεύουν” τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και τα διαλύουν.

Απέναντί τους… άνεργοι, νέοι, γυναίκες, άνθρωποι που κοιμούνται στους δρόμους, άνθρωποι που κρυώνουν μέσα στα σπίτια τους, εργαζόμενοι απλήρωτοι ή με μισθούς πείνας… κι ένας λαός που τρέμει μην αρρωστήσει…

Η Ηρ. Διώτη στο «Αγ. Όλγα»

Το Κωνσταντοπούλειο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας «Αγία Όλγα» επισκέφθηκε χθες το πρωί κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Ιωνίας, με επικεφαλής την βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, στο πλαίσιο των δράσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία.

Εκεί, περιηγήθηκαν στους χώρους του και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους γιατρούς και τους εργαζομένους του Νοσοκομείου, αλλά και με πολίτες, για την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Δημόσιας Υγείας, με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας, που αποσύρονται σταδιακά από τη χρηματοδότηση των δομών, επιδιώκοντας την πλήρη εμπορευματοποίηση/ιδιωτικοποίηση του δημοσίου αγαθού της Υγείας.

Στο περιθώριο της επίσκεψης, η βουλευτής, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η αποδόμηση των δημοσίων δομών υγείας που επιχειρεί το υπουργείο έχει ως μόνο στόχο την παράδοσή τους στους ιδιώτες.

Οι πολίτες, όμως, έχουν προπληρώσει με τους φόρους τους και τις ασφαλιστικές τους εισφορές την υγειονομική τους περίθαλψη και δεν θα πρέπει να αφήσουν σε κανέναν το περιθώριο να τους στερήσει την πρόσβαση σε ποιοτικές και δωρεάν υπηρεσίες υγείας και σε πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη.

Θα πρέπει, σήμερα κιόλας, να δημιουργηθεί ένα μέτωπο κοινωνίας και εργαζομένων στον χώρο της Υγείας, με τη συμπαράσταση και της Αριστεράς, που θα ανατρέψει τις επιταγές των Μνημονίων 1 και 2 για την Υγεία και θα προασπίσει το αναφαίρετο δικαίωμα της πρόσβασης των πολιτών σε δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, κόντρα στην πρόθεση της κυβέρνησης να τις εμπορευματοποιήσει, προς όφελος των μεγαλοϊδιωτών του χώρου της Υγείας».

Στο ΠΑΓΝΗ ο Μ. Κριτσωτάκης

Με αφορμή τη μέρα δράσης του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία ο βουλευτής Μιχάλης Κριτσωτάκης και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν προχθές περιοδεία στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΕΠΑΓΝΗ) και στο ΙΚΑ, ενώ κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ περιόδευσε χθες στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου τονίζει μεταξύ άλλων: «Η κατάσταση στον χώρο της Υγείας είναι τραγική. Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. μαζί με την τρόικα αντιμετωπίζουν τις δομές υγείας – πρόνοιας ως περιττό βάρος. Δημιουργούν έναν κοινωνικό Καιάδα και συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης. Δίνουν τη χαριστική βολή στο ΕΣΥ και εξαθλιώνουν όλους τους εργαζομένους στα δημόσια νοσοκομεία. Τα ασφαλιστικά δικαιώματα χάνονται και όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποκλείονται από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, ενώ ο μνημονιακός ΕΟΠΥΥ δεν είναι τίποτε άλλο παρά η μετακύλιση του κόστους στις πλάτες των ασφαλισμένων. Το ΕΣΥ απαξιώνεται και καταρρέει με μοναδικό στόχο την ιδιωτικοποίησή του».

πηγή ΑΥΓΗ 16-3-2012