Με απολύσεις απειλούν τους Γιατρούς στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών

Μέσα σε μια ώρα είδαν την πόρτα της εξόδου περισσότεροι από 30 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Γιαννιτσών. Την πρωτοφανή απόφαση πήρε ο συνδιοικητής των  νοσοκομείων  Γιαννιτσών – Έδεσσας  Παύλος Μάρκου,  καθώς ειδικευόμενοι  γιατροί πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας για δεδουλευμένες εφημερίες. Είναι η πρώτη φορά που διευθυντής νοσοκομείου κάνει χρήση του δικαιώματος μαζικής απόλυσης απο το 2001.

Οι γιατροί διεκδικούν τις δεδουλευμένες εφημερίες του Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, όπως εξάλλου κάνουν οι γιατροί δεκάδων νοσοκομείων σε όλη τη χώρα.

Στις 13 Μαρτίου κατέθεσαν ατομικές δηλώσεις – όπως είναι απαραίτητο – ότι από την επομένη, δηλαδή από 14 Μαρτίου, θα αρχίσουν επίσχεση εργασίας. Όμως προχθές ο διοικητής σε έγγραφο του τόνιζε ότι «αναγνωρίζει  το δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας», διαπίστωνε ωστόσο, ότι «δεν ασκήθηκε σωστά γιατί οι αιτήσεις κατατέθηκαν ομαδικά και όχι ατομικά». Δηλαδή ενώ οι αιτήσεις ήταν ατομικές, ο διοικητής τις θεωρεί ως ομαδική κατάθεση επειδή στο γραφείο τις κατέθεσε ένας γιατρός και όχι κάθε γιατρός ξεχωριστά.

Οι γιατροί πραγματοποιούν σήμερα γενική συνέλευση  ενώ σε επίσχεση εργασίας προσανατολίζονται και οι γιατροί της Έδεσσας.

αναδημοσίυευση από το ygeianeiws.gr 16-3-2012

 


Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση σε επίκαιρα ζητήματα των αναγνωστών της ιστοσελίδας μας  και δε συνεπάγεται την υϊοθέτηση των απόψεων που εκφράζονται, από την Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών.