«Έσκασε μύτη» το Βενιζελικό λόμπυ στα Συνδικάτα!

του Σχολιαστή

Φαίνεται ότι οι «κωλοτούμπες» δεν αποτελούν μόνο προσφιλή επιλογή διάφορων μνημονιακών πολιτικών παραγόντων και κομμάτων αλλά έχουν γίνει συνήθεια και αρκετών συνδικαλιστικών στελεχών, μάλιστα σε ηγετικό επίπεδο.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το γεγονός ότι αρκετά από τα ηγετικά συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ τόσο στην ΑΔΕΔΥ όσο και στη ΓΣΕΕ προσέτρεξαν να υπερψηφίσουν την υποψηφιότητα Βενιζέλου στην πρόσφατη εκλογή του σε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Είναι μάλιστα αξιοπερίεργο ότι ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται και αρκετοί που το προηγούμενο χρονικό διάστημα φορώντας τον αντιμνημονιακό μανδύα πρωτοστάτησαν στις κορώνες κατά των μνημονιακών πολιτικών και των μέτρων, που αποφάσιζε η μαύρη συγκυβέρνηση με πρωταγωνιστή των σφαγέα των εργατικών δικαιωμάτων Βαγγέλη Βενιζέλο.

Αρχίζει πλέον το τοπίο να ξεκαθαρίζει και η ήρα να ξεχωρίζει από το σιτάρι, ο κάθε κατεργάρης να πηγαίνει στον πάγκο του.

Δεν είναι βέβαια επίσης τυχαίο ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα με διάφορα τεχνάσματα επιχειρούν να ανακόψουν κάθε αγωνιστική παρέμβαση, αρνούνται ακόμα και να εκστομίσουν αυτά που μέχρι χθες εκφωνούσαν.

Ετοιμάζουν προφανώς το σκηνικό της επόμενης μέρας και τη δημιουργία των συναινέσεων στη συγκυβέρνηση που επιδιώκει το σύστημα ανάμεσα στο Βενιζελο-Σαμαρικό μέτωπο που είναι προ των πυλών.

Επειδή όμως πρέπει να είμαστε ακριβείς υπάρχουν και αρκετά συνδικαλιστικά στελέχη από το χώρο της ΠΑΣΚΕ που γύρισαν την πλάτη σε τέτοιες πρακτικές που κρατήθηκαν μακριά από τον νέο μνημονιακό μηχανισμό της νέας ηγεσίας, που δεν συμμετείχαν στην οπερέτα που έστησε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Εν τέλει για αρκετούς από αυτούς που διαμορφώνουν το έδαφος για να έχουμε επανάληψη των γνωστών φαινομένων που συνδικαλιστές πρωταγωνιστούν σαν πολιτικά στελέχη στην προώθηση και εφαρμογή των αντεργατικών μέτρων ταιριάζει το ρητό που λέει ο λαός. «Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, ούτε τη γνώμη άλλαξε ούτε την κεφαλή του»