Σε επίσχεση εργασίας οι γιατροί Π.Γ.Ν.Ι. και «Χατζηκώστα»

Σε επίσχεση εργασίας κατεβαίνουν από την Δευτέρα οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», με αίτημα την πληρωμή των εφημεριών που πραγματοποίησαν τους τελευταίους τρεις μήνες (Δεκέμβριος, Ιανουάριος και Φεβρουάριος).
Κατά τη διάρκεια της επίσχεσης θα αντιμετωπίζονται όμως κανονικά τα έκτακτα περιστατικά.
Το πρόβλημα ξεκινά από τη μείωση του κονδυλίου που προβλέπεται για εφημερίες. Ωστόσο υπάρχει και επιπλέον εμπλοκή, καθώς όπως αναφέρει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου,  με τον Εφαρμοστικό νόμο τα Υπουργεία Οικονομικών και Υγείας επανέφεραν τη διαδικασία πληρωμής των εφημεριών μετά από έγκριση των επιτρόπων,

πράγμα που επιφέρει καθυστερήσεις μηνών.
Τα προβλήματα όμως δεν έχουν τελειωμό και «ακουμπούν» άμεσα και τους ασθενείς καθώς η περικοπή του κονδυλίου έχει αποδυναμώσει σε καίριες κλινικές τη βάρδια της εφημερίας, αφού γιατροί υποχρεώνονται να εφημερεύουν από το σπίτι.

 

Και εθελοντικό «κούρεμα»!
Το αδιέξοδο φαίνεται ότι είναι μεγαλύτερο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, καθώς η Διοίκησή του έχει δηλώσει αδυναμία να εξοφλήσει τις εφημερίες που έγιναν πριν την περικοπή του κονδυλίου και πριν την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου. Ζήτησε μάλιστα από τους γιατρούς – όπως αναφέρει η ΕΙΝΗ- «εθελοντικό κούρεμα» των εφημεριών που έγιναν το πρώτο δίμηνο του 2012.
Η συνδικαλιστική οργάνωση, ζητά την κατανόηση και συμπαράσταση των ασθενών, ώστε να λυθεί το πρόβλημα που υπάρχει.

πηγή Πρωϊνός Λόγος Ιωαννίνων 19-3-2012