Γερμανικός ”οδοστρωτήρας” και στην Υγεία!

34

Αυτά που κρύβουν επιμελώς τα Κυβερνητικά στελέχη και ιδιαίτερα ο Υπουργός Υγείας φαίνεται ότι οι εκπρόσωποι των Γερμανών και Ευρωπαίων αποικιοκρατών δεν είναι διατεθειμένοι να τα βάλουν έστω και πριν από τις εκλογές κάτω από το χαλί.

Έτσι η εκπρόσωπος της Task Force Ζωρζέτα Λάλη αποκάλυψε ότι επίκειται μνημόνιο συνεργασίας του Υπ Υγείας με την Γερμανική Κυβέρνηση για την «υποστήριξη» στις ανατροπές που έχουν συνομολογήσει η συγκυβέρνηση και ο Υπουργός Υγείας κ Λοβέρδος με τους ευρωπαίους «συνέταιρους» στην ΕΕ.

Κύρια στοιχεία αυτής της «συνεργασίας» η εφαρμογή των ΚΕΝ, οι συγχωνεύσεις και η μετατροπή των Νοσοκομείων σε επιχειρήσεις και οι περικοπές στη φαρμακευτική δαπάνη.

Είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος που ακολουθεί στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας στις 20-3-2012

Ελληνογερμανικό «μνημόνιο» και στην υγεία!

Ένα νέο μίνι- «μνημόνιο» συνεργασίας, επικεντρωμένο αποκλειστικά σε θέματα υγείας, αναμένεται να υπογράψει το επόμενο διάστημα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με τη γερμανική κυβέρνηση.
 
Αυτό ανακοίνωσε την Τρίτη η επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (Task Force) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, κυρία Ζωρζέτα Λάλη, μιλώντας σε εκδήλωση των Financial Times με θέμα «Shaping the Future of Healthcare in Greece».
 
Πρόκειται για ένα μνημόνιο, που ουσιαστικά θα «επισημοποιήσει» την άτυπη γερμανική παροχή τεχνογνωσίας σε θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του δημοσίου συστήματος υγείας, καθώς τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει αρκετές συναντήσεις ξένων εμπειρογνωμόνων με στελέχη του υπουργείου Υγείας της χώρας μας.
 
Τα τρία μείζονα ζητήματα στα οποία κρίθηκε αναγκαία η βοήθεια των Γερμανών τεχνοκρατών, αφορούν, όπως πληροφορείται το protothema.gr, τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια (ΚΕΝ) που αποτελούν ουσιαστικά τον τιμοκατάλογο του ΕΣΥ, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων και τη Διοικητική Μεταρρύθμιση του ΕΣΥ.

Αξίζει να σημειωθεί βεβαίως ότι η Ελληνίδα συνεργάτης του επικεφαλής της Ομάδας Δράσης, κ. Χορστ Ράιχενμπαχ, αναφέρθηκε σε παροχή τεχνογνωσίας σε όλους τους τομείς, όπου η ελληνική πλευρά αντιμετωπίζει προβλήματα.
 
Πηγές του υπουργείου Υγείας εκτιμούν ότι η παρουσία της κυρίας Λαλή, τους τελευταίους επτά μήνες, έχει συμβάλλει στην ενίσχυση της συνεργασίας των Ελλήνων με τους Γερμανούς ομολόγους τους στο υπουργείο Υγείας.

Θεωρείται ότι η κυρία Λαλή, η οποία συμπληρώνει τρεις δεκαετίες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και είναι η μοναδική Ελληνίδα που κατέχει τη θέση της Διευθύντριας, αποτέλεσε «εγγύηση» για τους Γερμανούς ώστε να συνεργαστούν με τους Έλληνες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το περασμένο έτος, οπότε και ανέκυψε για πρώτη φορά το θέμα των ΚΕΝ και η εφαρμογή τους στα ελληνικά ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία, οι Γερμανοί είχαν αρνηθεί να βοηθήσουν, επικαλούμενοι ότι τα ΚΕΝ είναι «κατάκτηση της γερμανικής δημόσιας διοίκησης».

Προηγούμενο άρθρο«Στάση παροχών» από τον ΕΟΠΥΥ
Επόμενο άρθροΑπόφαση της Γενικής Συνέλευσης στις 21/3 του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ Νικολάου