Kαλεσμα της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Ευαγγελισμού για νικηφόρους αγώνες

Η επιτυχημένη σκυταλοδρομία τρόικας-δοτής κυβέρνησης-υπουργών υγείας/εργασίας ώστε να παραδώσουν έγκαιρα τη δημόσια υγεία στα χέρια των εργολάβων και των τραστ υγείας ολοκληρώθηκε με τη ψήφιση του εφαρμοστικου νόμου. Ο προκλητικός εμπαιγμός του Υπ. Υγείας αλλά και της διοίκησης του νοσοκομείου μας, έχει φέρει σε απόγνωση χιλιάδες εργαζόμενους υγειονομικούς.

Ο νέος εφαρμοστικος νόμος για την υγεία-πρόνοια υποβαθμίζει περισσότερο τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας, αναγκάζει χιλιάδες νέους, άνεργους, συνταξιούχους αλλά και εμάς τους ίδιους τους υγειονομικούς σε αφαίμαξη οικονομική, αφού πληρώνουμε μετρητοίς πολλές εξετάσεις, φάρμακα και γιατρούς.

Η κατάργηση 5 ψυχιατρικών νοσοκομείων –στο όνομα της αποσυλοποίησης- θα οδηγήσει χιλιάδες συμπολίτες μας στην λίστα για μια εξέταση από το δημόσιο νοσοκομείο μας ή σε ένα ράντζο για νοσηλεία, απ΄τα 20-30 που διαθέτουμε στον ένατο, στη καλύτερη.

Γενικεύεται ο θεσμός του επικουρικού σόλο το προσωπικό, δε γίνεται καμιά πρόσληψη μόνιμου, προχωρανε σε αξιολόγηση –λέγε απολύσεις, καταργούν όλες τις κενές οργανικές, μετακινούν υπαλλήλους όπου θέλουν.

Καταργούνται πολλά προνοιακά ιδρύματα. Οι ελλείψεις σε υλικά συνεχίζονται η πρόσβαση στα φάρμακα γίνεται δύσκολη.

Απλήρωτη δουλια από το Δεκεμβρη [εφημερίες /Κυριακές /νύχτες] σε χιλιάδες κουρασμένους υγειονομικούς, που κάθε μέρα γίνεται χειρότερη, αφού η προσέλευση χιλιάδων ασθενών στα ΤΕΠ είναι δυσβάστακτη.

Ταπεινωτικές μειώσεις μισθών, υπερωριών, εφημεριών .Τα χαράτσια να πέφτουν βροχή. Αποδεκατισμένα νοσοκομεία ,καμιά πρόσληψη ,αντίθετα εκατοντάδες συνάδελφοι οδηγούνται σε παραίτηση μήπως προλάβουν κάποιο χαρτζιλίκι απ΄τη λεγόμενη σύνταξη και τα επικουρικά ταμεία τους ,τα όποια με το κούρεμα χρέους ληστεύτηκαν για να σωθούν οι τραπεζίτες.

Το σάρωμα όλων των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας δείχνει το σκληρό ταξικό πρόσωπο που επιβάλει η αγορά, οι εργοδότες κι οι ισχυροί και υλοποιούν χωρίς ντροπή, τα συνεταιρακια του μνημονίου. Η απάντηση μας σ΄άυτη τη ταξική σύγκρουση πρέπει να είναι μια:

   Ενωτικός ,μαχητικός και ανυποχώρητος αγώνας για ρήξη και ανατροπή αυτής της πολιτικής και των κομμάτων που τη στηρίζουν.

   Δεν υπάρχουν αυταπάτες για μικρές επιμέρους νίκες ενός κλάδου ,μιας ομαδας, ενός νοσοκομείου. Η επιμονή μας να πάρουμε τώρα τα δεδουλευμένα -που για ορισμένους μας είναι θέμα επιβίωσης –αν και είναι ψίχουλα σάυτα που κάθε μέρα πληρώνουμε, δείχνει ότι δε τους χαρίζουμε ούτε σταγόνα από τον ιδρώτα μας.

Ο ξεσηκωμός 30 νοσοκομείων με επίσχεση εργασίας και μαζικές συνελεύσεις από νέους απλήρωτους, μαχητικούς γιατρούς μας καλεί όλους να σταθούμε στη πρώτη γραμμή για την επιτυχία αυτής της κινητοποίησης. Είναι αγώνας όλων των εργαζομένων για αντίσταση στα μετρά της δοτής κυβέρνησης.

Δεν πάει άλλο!!

 Όσοι δεν έχουν ελπίδες και στοχασμούς πεθαίνουν από έκπληξη!

Η Ενωτική Πρωτοβουλία συμπαραστέκεται ενεργά και μαζί με τους μαχόμενους γιατρούς παλεύει για ένα κίνημα που θα παρασύρει ότι αντιστέκεται ,ότι αδρανεί αλλά και ότι βάζει εμπόδιο σε κάθε ελπιδοφόρα ενωτική πρωτοβουλία. Εμπιστευόμαστε τους νέους συναδέλφους που πρωτοστατούν σε συλλογικούς ανυποχώρητους αγώνες, που έχουν αλλεργία στις μόνες αλήθειες, που βάζουν πάνω απ΄όλα το εμείς ΄΄, που βλέπουν μακριά ,που είναι ανοιχτοί σε ένα αγωνιστικό πλαίσιο συντονισμού όλων των υγειονομικών, όλων όσων χτυπιούνται από τα βάρβαρα μέτρα του μνημονίου και των εκφραστών τους.

Καλούμε το μονοπαραταξιακο ΔΣ του ΣΕΝΕ που κινείται σε ένα πλαίσιο αγωνιστικής αδρανειας, όπως και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ [ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ],με δήθεν αγωνιστικές στάσεις εργασίας, να αλλάξει ρότα. Αλλιώς ας παραμερίσει να πάρουν οι ίδιοι εργαζόμενοι στα χέρια τους την υπόθεση του αγώνα με μαζικές γενικές συνελεύσεις, που θα δώσουν προοπτική, ανάταση ,ελπίδα αλλά και νικηφόρα αποτελέσματα.

 

Απαιτούμε:

  • Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων σε όλο το προσωπικό. Αύξηση του κονδυλίου για το 2012 κατά 50% [φέτος μειώθηκε κατά 40%],αφού δεχόμαστε όλο και περισσότερο κόσμο στις εφημερίες και τα τακτικά ιατρεία.
  • Αύξηση της αποζημίωσης της εφημερίας, της αργίας, των νυχτερινών, των αργιών και των υπερωριών[με νόμο, οι πλέον των 36 ωρών δεν πληρώνονται πια]
  • Ουσιαστικά μέτρα για την εκπαίδευση ,για την υγιεινή και ασφάλεια. Προσλήψεις τεχνικών ασφαλείας και γιατρών εργασίας όπως προβλέπεται από αντίστοιχους ανεφάρμοστους νόμους.
  • Μέτρα που θα ανακουφίζουν το νοσοκομείο μας που έγινε κέντρο υγείας. Ουσιαστικά μέτρα που θα αξιοποιούν τα μικρά διασυνδεόμενα νοσοκομεία και δομές [Πολυκλινικη,Οφθαλμιατρειο,3ο Θεραπευτήριο, Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παγκρατίου] στελέχωση τους με επαρκές προσωπικό, υλικά και τεχνολογική υποδομή.
  • Να γίνει επιτέλους πράξη η πολυπόθητη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που είναι σα το γεφύρι της Άρτας. Δημιουργία κέντρων υγείας αστικού τύπου που θα παίζουν το ρόλο ενός φίλτρου για τα τριτοβάθμια νοσοκομεία όπως ο Ευαγγελισμός , δίνοντας λύση σε χιλιάδες συμπολίτες που έχουν ανάγκη τη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, χωρίς πολύωρες αναμονές.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Κατάργηση της διάταξης που γενικεύει τη πρόσληψη του επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία. Καμία απόλυση, κανένα κλείσιμο κρεβατιού. Να απολυθούν οι εργολάβοι. Επαναπροσληψη της απολυμένης καθαρίστριας.
  • Ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ με μειωμένο ωράριο, σύνταξη ,ειδική άδεια, επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.
  • Κούρεμα των δανείων από Ταμείο Παρακαταθηκών και τράπεζες

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Ανεξάρτητο αριστερό σχήμα στον Ευαγγελισμό