ΠΟΕΔΗΝ Ανακοίνωση για τη σημερινή κινητοποίηση και τη συνάντηση με Σαχινίδη

29

Με ΜΑΖΙΚΗ συμμετοχή 2.000 Υγειονομικών πραγματοποιήθηκε σήμερα ΤΕΤΑΡΤΗ 21/3/2012 η ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΟΡΑΗ.

 Ακολούθησε πορεία στο ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

Διαδηλώσαμε για άλλη μια φορά κατά των μέτρων του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ που στοχοποιεί τα κοινωνικά δικαιώματα και τους Υγειονομικούς Δημοσίους Υπαλλήλους.

Είμαστε αποφασισμένοι να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ την ΠΟΛΙΤΙΚΗ που ΣΥΓΧΩΝΕΥΕΙ – ΚΑΤΑΡΓΕΙ πάνω από 50 Νοσοκομειακές Μονάδες. Διαλύεται η ΠΡΟΝΟΙΑ με την μεταφορά της στο Υπουργείο Εργασίας.

Οι Υγειονομικοί οι χαμηλότερα αμειβόμενοι Δημόσιοι Υπάλληλοι πριν τις περικοπές του Μνημονίου, έχασαν με το Νέο Μισθολόγιο άνω των 300 ευρώ το μήνα, εργάζονται σε αντίξοες και δυσμενείς συνθήκες εργασίας, παρά ταύτα τίθονται σε αξιολόγηση για να κατασκευασθεί το «άλλοθι» των επερχόμενων απολύσεων. Μάλιστα τη στιγμή που το σύστημα στενάζει από τις ελλείψεις προσωπικού.  

                Απαιτούνται άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αφού τα κενά μετά τις υποχρεωτικές συνταξιοδοτήσεις, την εργασιακή εφεδρεία είναι εκρηκτικά.

                Στις τράπεζες η κυβέρνηση χάρισε πάνω από 100 δις ευρώ και όμως αρνείται να κουρέψει αντίστοιχα τα δάνεια των υπαλλήλων.

                Αρνούνται να μας εντάξουν στα ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ μας μείωσαν κατά 40% το κονδύλι των νυχτερινών και αργιών, δεν πληρώνουν δεδουλευμένα, νυχτερινά, αργίες.

                Μας στοχοποιούν έχοντας ως στόχο την απαξίωση του ΕΣΥ, την συρρίκνωση και ιδιωτικοποίησή του.

                Δεν θα επιτρέψουμε την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους και των εργαζομένων σε περίοδο οικονομικής κρίσης που οι μισοί Έλληνες ζουν στη φτώχεια, την ανεργία, τον κοινωνικό αποκλεισμό.

                Συναντήσαμε τον Υπουργό Οικονομικών κο. Σαχινίδη Φίλιππο που μας έδωσε αόριστες, ασαφείς απαντήσεις για την παρακράτηση των αναδρομικών του μισθολογίου, την επέκταση του Ανθυγιεινού Επιδόματος στις άλλες ειδικότητες σύμφωνα με την πρότασή μας, την ΕΝΤΑΞΗ στα ΒΑΕ, την Δωρεάν Υγειονομική περίθαλψη, την χρηματοδότηση των Νοσοκομείων και των Προνοιακών Δομών. Αρνήθηκε την αύξηση του κονδυλίου των πρόσθετων αμοιβών και την ανάληψη πρωτοβουλιών για το κούρεμα των ΔΑΝΕΙΩΝ.

                Συνεχίζουμε δυναμικά με 5ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΠΕΜΠΤΗ 29/3/2012 10π.μ. – 3μ.μ. και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΒΙΛΗΣ.

 

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ