Στα »μουλωχτά» κουρεύουν και τα αποθεματικά των Νοσοκομείων

Σε κούρεμα των αποθεματικών των Νοσοκομείων που ήταν κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδας προχώρησε στα μουλωχτά η Κυβέρνηση εντάσσοντας τις καταθέσεις αυτές στο κούρεμα του χρέους και των ομολόγων.

Όπως είναι γνωστό τα Νοσοκομεία είχαν υποχρέωση να διατηρούν λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος σαν αποθεματικό, τα ποσά του οποίου η Τράπεζα της Ελλάδος προφανώς τα είχε μετατρέψει σε ομόλογα.

Έτσι παρά το γεγονός ότι ο λογαριασμός αυτός ήταν σε μετρητά, εν τέλει κουρεύτηκε και τα Νοσοκομεία έχασαν διαθέσιμα, που στην σημερινή συγκυρία λόγω των περικοπών στους προϋπολογισμούς και της αδυναμίας των ταμείων να καταβάλουν τα νοσήλια είναι πολύτιμα για τη λειτουργία τους.

Είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγ Νικόλαου με έγγραφο που πήγε στις 21-3-2012 από την Τράπεζα της Ελλάδας, το αποθεματικό που είχε το Νοσοκομείο στην Τράπεζα μειώθηκε (κουρεύτηκε) λόγω της αναδιάρθρωσης του Ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με το έγγραφο, οι 323.000 ευρώ του Νοσοκομείου, μειώθηκαν πλέον σε 185.00 €, από τα οποία το Νοσοκομείο μπορεί να εκταμιεύσει μόνο τις 99.000 €.

Έτσι λοιπόν οι κουτσουρεμένοι προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων θα χάσουν ακόμα και αυτά τα ελάχιστα αποθεματικά που είχαν, ενώ την ίδια ώρα οι Τράπεζες χρηματοδοτούνται για τη χασούρα τους από το κούρεμα των ομολόγων.