Νοσκοκομείο Αγρινίου Φτηνά αλλά ακατάλληλα υλικά

Φθηνά και κακής ποιότητας υλικά χρησιμοποιούνται στα νοσοκομεία, λόγω των δραστικών περικοπών που έχουν γίνει στις προμήθειες. Ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ταλαιπωρούνται, αφού αναγκάζονται να φέρνουν γάντια και βελόνες δικές τους, για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν, διότι αυτές που έχει το νοσοκομείο Αγρινίου σπάνε, με αποτέλεσμα να σκίζονται τα γάντια!
Το πρόβλημα παραδέχθηκε και ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου Γ. Κραμποκούκης, ο οποίος, μιλώντας στον aerafm, επεσήμανε πως αυτό συμβαίνει διότι γίνονται οι προμήθειες με κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή.
Επίσης, ο κ. Κραμποκούκης αναφέρθηκε και στην επίσχεση εργασίας που συνεχίζουν οι γιατροί στο νοσοκομείο και δεσμεύτηκε πως έπειτα από επαφές που είχε θα τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα στις 12 Απριλίου.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν δεδουλευμένα αρκετών μηνών και ειδικότερα χρήματα υπερωριών, αργιών, νυχτερινών και εξαιρέσιμων… Η ζοφερή κατάσταση στον χώρο της δημόσιας υγείας δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τη λειτουργία των νοσοκομείων, τα οποία δεν διαθέτουν ούτε τον αναγκαίο εξοπλισμό, ούτε τα απαραίτητα φάρμακα και υλικά, ούτε και τις αναγκαίες υποδομές για να μπορέσει να εφαρμοστεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει, σύμφωνα με τον διοικητή, στα κέντρα υγείας και στα αγροτικά ιατρεία.
Ο κ. Κραμποκούκης απηύθυνε έκκληση μέσα από τον aerafm, δήμαρχοι και πρόεδροι Τ.Δ να προσφέρουν, αν διαθέτουν στις αποθήκες, υπολογιστές, προκειμένου να γίνεται η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες.

Πηγή: aerasfm.gr, zougla.gr


Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση των αναγνωστών της ιστοσελίδας μας σε επίκαιρα ζητήματα και δε συνεπάγεται την υϊοθέτηση των θέσεων και απόψεων που εκφράζονται στα δημοσιεύματα, από την Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών