Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών: 29 ΜΑΡΤΗ – Ημέρα δράσης και αγώνα για το δικαίωμα στην Υγεία

22

Τίποτα δεν μοιάζει με το χθες, δυστυχώς όμως και τίποτα δεν έχει τελειώσει, αφού τα χειρότερα ετοιμάζονται για μετά τις εκλογές από τους συνέταιρους της συγκυβέρνησης.

Η οικονομία καθημερινά βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στην ύφεση, η ανεργία ξεπέρασε κάθε όριο αφού ενάμιση εκατομμύριο άνδρες γυναίκες και κυρίως νέοι είναι άνεργοι, η χώρα βρίσκεται υπό κατάρρευση και πλήρη οικονομική κατοχή από τους ευρωπαίους τραπεζίτες και τους δανειστές.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, βλέποντας τους μισθούς τους να εξαφανίζονται, τις συλλογικές συμβάσεις να καταργούνται, την κοινωνική ασφάλιση να έχει μείνει η σκιά της, αφού πλέον δίνει αντί για συντάξεις προνοιακά επιδόματα, την φοροεπιδρομή και τα χαράτσια να εξαφανίζουν ότι έχει μείνει στην τσέπη μας, την υγεία και την παιδεία να γίνονται είδη πολυτελείας με ακριβό αντίτιμο.

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο έχουν μπροστά τους τη νέα συρρίκνωση των υπηρεσιών και τις καταργήσεις οργανισμών, την δήθεν αξιολόγηση για να προχωρήσουν οι  απολύσεις 150 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, τη διάλυση της επικουρικής ασφάλισης και την κλοπή των ταμείων τους, το νέο ασφαλιστικό που θα ρημάξει τις συντάξεις, τη νέα παρέμβαση στο μισθολόγιο για να φτάσουμε σύμφωνα με τις επιλογές του Σαμαρο – Βενιζελικού μετώπου και της τρόικας σε μισθούς Βουλγαρίας και Εσθονίας.

Τα Νοσοκομεία οδηγούνται σε οικονομική ασφυξία με τις περικοπές στους προϋπολογισμούς κατά 50%. Οι συγχωνεύσεις  Νοσοκομείων σε συνδυασμό με την αξιολόγηση και τους νέους οργανισμούς θα φέρουν νέα δάκρυα και αίμα, οδηγόντας χιλιάδες εργαζόμενους στην «μετανάστευση» και την απόλυση.

Ένας είναι ο στόχος της μαύρης συγκυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Παπαδήμου, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ. Να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από το κεφάλαιο, τις τράπεζες και το οικονομικό κατεστημένο. Γι αυτό και προχώρησαν σε νέο δανεισμό για να εξασφαλίσουν ότι όλοι αυτοί θα πάρουν πίσω τα τοκογλυφικά δάνεια με τα οποία κατέκλεβαν και συνεχίζουν να κλέβουν τη χώρα και τον λαό μας.

Με τα μέτρα που παίρνουν καθημερινά επιδιώκουν να πληρώσουν τους τραπεζίτες και τους δανειστές αδιαφορώντας ότι έτσι οδηγούν τους εργαζόμενους και την κοινωνία στο αμήν, δηλαδή σε ένα βιοτικό επίπεδο απόλυτης φτώχειας γυρίζοντας το ρολόι της ιστορίας 50 χρόνια πίσω.

Προκειμένου να κάμψουν τις αντιστάσεις και να τα περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα έχουν αρχίσει την τρομοκρατία για την ανάγκη «σωτηρίας» της χώρας, τη χρεοκοπία και την έξοδο από την Ευρώπη και το ευρώ. Δεν σταματούν όμως εδώ. Ετοιμάζουν και νέα μέτρα περιορισμού των Δημοκρατικών Ελευθεριών, τον περιορισμό των διαδηλώσεων, το χτύπημα των αγώνων, συγκροτούν παρακρατικούς μηχανισμούς, ενισχύουν τις δυνάμεις καταστολής και αστυνόμευσης.

Μας κουνούν το δάχτυλο, απειλώντας όλους εμάς, ξεχνώντας ίσως ότι πλέον οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός τους επιστρέφει την ανοικτή παλάμη. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση όμως δεν αρκεί η αγανάκτηση, δεν φτάνει η απλή αποδοκιμασία. Χρειάζεται ενιαίος συντονισμένος αγώνας για να σταματήσουμε την υλοποίηση των αποφάσεών τους, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, παλλαϊκός αγώνας για την ανατροπή της μαύρης συγκυβέρνησης.

Η κινητοποίηση στις 29 Μάρτη των εργαζομένων στην Υγεία και την Πρόνοια μαζί με όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους για την υπεράσπιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και του δικαιώματος στην υγειονομική περίθαλψη, είναι μια ακόμα μάχη σε αυτόν τον αγώνα που ούτε εύκολος είναι ούτε χωρίς προβλήματα. Είναι όμως ο μοναδικός δρόμος που μπορεί να φέρει αποτελέσματα, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη φιλολαϊκή πολιτική, για να γίνει το όραμα πραγματικότητα.

Όλοι στη στάση εργασίας στις 29 Μάρτη και τις απεργιακές συγκεντρώσεις

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

24-3-2012

Η Ανακοίνωση σε word και σε pdf  .