”Ελεύθεροι πολιορκημένοι” διαδηλώνουν σε όλη τη χώρα

44

Υπό καθεστώς πλήρους αστυνομοκρατίας και σε πολιορκητικό κλοιό 7.000 αστυνομικών για την, δήθεν, αποφυγή επεισοδίων, ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

 

Οι σταθμοί του Μετρό στο κέντρο της πόλης και αρκετοί δρόμοι έκλεισαν πριν από τις εννιά το πρωί, ενώ το Σύνταγμα έχει μετατραπεί σε αστυνομικό φρούριο.

 

Μέσα σε ένα απίστευτο κλίμα κυβερνητικής και αστυνομικής τρομοκρατίας πολλές μαθητικές παρελάσεις στους Δήμους όλης της χώρας ήδη ματαιώθηκαν, ενώ σε κάποιους άλλους έχουν ”καταργήσει” τις εξέδρες των επισήμων.

 

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ!

 

Το «πολιορκητικό σχέδιο» κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στο κέντρο της Αθήνας περιλαμβάνει κάθε λογής κατασταλτική πρακτική. Από κιγκλιδώματα που θα περιορίζουν την κίνηση και αυστηρούς, πραξικοπηματικού χαρακτήρα, ελέγχους ταυτότητας για όσους επιχειρήσουν να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων, έως προληπτικές προσαγωγές!

 

 Είναι φανερό, πλέον, πως σκοπός της έμφοβης κυβέρνησης είναι ο πλήρης έλεγχος τόσο πέριξ της εξέδρας όσο και πέριξ της ευρύτερης περιοχής του Συντάγματος!

 

Ενδεικτικό του κυβερνητικού παραλογισμού και της αστυνομοκρατίας είναι ότι ακόμη και οι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν την παρέλαση χρειάστηκαν ειδική διαπίστευση, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στον χώρο απέναντι από τους επισήμους.

 

Τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την στρατιωτική παρέλαση έχουν τεθεί σε ισχύ από τις 6 το πρωί της Κυριακής!

 

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

 

Στη Θεσσαλονίκη εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί και πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στο χώρο της παρέλασης, στη παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάντρου.

 

Οι συγκεντρωμένοι, πολιορκημένοι από μεγάλη μάζα αστυνομικών, βρίσκονται στο ύψος του Ιερού Ναού Κυρίλλου και Μεθόδιου, σε μικρή απόσταση από την εξέδρα των επισήμων, ενώ φωνάζουν, ειρηνικά, συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του μνημονίου. 

 

Το κλίμα της αστυονομοκρατίας είναι τόσο έντονο και φανερό, ενώ δεν επιτρέπεται η πρόσβαση των πολιτών σε ακτίνα 100 μέτρων από την εξέδρα των επισήμων!

 

Η αστυνομία έχει ήδη προχωρήσει σε τρομοκρατικές προσαγωγές έξι πολιτών που προσπαθούσαν, με δημοκρατικό και ειρηνικό τρόπο, να διαμαρτυθηρούν κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

 

ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ!

Πριν, καλά καλά, ξεκινήσει(!) η παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, έγιναν οι πρώτες, τρομοκρατικού χαρακτήρα, προσαγωγές από την αστυνομικές αρχές στην Βέροια!

Πρόκειται για 15 πολίτες που προσπάθησαν να πλησιάσουν την εξέδρα των επισήμων και να διαμαρτυρηθούν για την κυβερνητική πολιτική και το μνημόνιο!

 

Παράλληλα δάσκαλοι και καθηγητές πραγματοποίησαν σιωπηλή πορεία διαμαρτυρίας πριν και κατά την διάρκεια της παρέλασης, στην πόλη της Βέροιας.

 

ΣΚΗΝΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ! – ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ 30 ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ!

Ένταση και προσαγωγές υπήρξαν πριν από την έναρξη της παρέλασης στην Πάτρα, όταν μεγάλη ομάδα πολιτών έσπασε τον αστυνομικό πολιορκητικό κλοιό και προσπάθησε να προσεγγίσει την παρέλαση, διαμαρτυρόμενη για τις κυβερνητικές τρομοκρατικές πολιτικές!

Οι αστυνομικές αρχές , κατά τον προσφιλή τους τρόπο τον τελευταίο καιρό και φυσικά ακολουθώντας κυβερνητικές εντολές, προχώρησαν σε προσαγωγές 30 περίπου πολιτών!

 

Αξίζει να σημειωθεί πως την παρέλαση στην Πάτρα δεν παρακολούθησε κανένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ούτε βουλευτής!

 

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΡΙΨΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ!

 Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην παρέλαση στο Ηράκλειο Κρήτης, η οποία διεκόπη πριν καν αρχίσει! Οι αστυνομικές αρχές, σε καθεστώς πλήρους κατασταλτικής λογικής, έκαναν αλόγιστη ρίψη χημικών με αποτέλεσμα αρκετός κόσμος να αποχωρήσει! 

Στον χώρο της παρέλασης, συγκεντρώθηκαν πολίτες, παρά την αστυνομική πολιορκία, διαδήλωσαν κατά της κυβέρνησης και του μνημονίου! Ένταση επικράτησε και στο άγαλμα του Δασκαλογιάννη όπου έγινε η τελετή κατάθεσης στεφάνων!

 

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΒΙΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ!

 

Αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν, βιαίως, την πρόσβαση πολιτών στην Πλατεία Ελευθερίας, στο ύψος της Δημοτικής αγοράς, που ήθελαν να διαδηλώσουν και να φωνάξουν κατά των κυβερνητικών πολιτικών!

 

 Η βίαιη απώθηση των διαδηλωτών είχε σαν αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή, ευτυχώς χωρίς τον τραυματισμό πολιτών.

 

Μόλις ξεκίνησε η παρέλασε, οι πολίτες αποχώρησαν προς την πλατεία. Οι χώροι στην πλατεία Ελευθερίας παρέμειναν αποκλεισμένοι σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης!

 

ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΡΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ!

 

Eπεισόδια σημειώθηκαν, στη Λάρισα, όταν πόλίτες που διαδήλωναν κατά της κυβέρνησης και του μνημονίου επιχείρησαν να περάσουν τα κιγκλιδώματα – φράκτες, προκειμένου να προσεγγίσουν το χώρο της παρέλασης.

 

Απωθήθηκαν με ιδιαίτερα βίαιο τρόπο από τις αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να υπάρξει συμπλοκή, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να τραυματιστεί μια διαδηλώτρια η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες!

 

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε δύο προσαγωγές δύο πολιτών!

 

ΑΝΤΙΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

 

Στο Ρέθυμνο η παρέλαση ξεκίνησε με 45 λεπτά καθυστέρηση λόγω καθιστικής διαμαρτυρίας δεκάδων πολιτών. Όσοι αντέδρασαν τόσο στην παρουσία των επισήμων όσο και στο μνημόνιο και τα μέτρα που έχουν ληφθεί, πραγματοποίησαν αντιπαρέλαση από την περιοχή Κολωνάκι έως το κέντρο της πόλης, ενώ φέτος οι πολίτες που βρέθηκαν στο Ρέθυμνο για να παρακολουθήσουν την παρέλαση ήταν εμφανώς λιγότεροι από άλλες χρονιές, κυρίως λόγω φόβου για τυχόν επεισόδια.

 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΕ ΤΡΙΠΟΛΗ, ΚΟΡΙΝΘΟ, ΝΑΥΠΛΙΟ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΤΡΙΚΑΛΑ

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας in.gr σε μια σειρά πόλεις υπήρξαν διαμαρτυρίες κατά τη διάρκεια των παρελάσεων. Συγκεκριμένα:

 

Στην Κόρινθο, μια μικρή ομάδα πολιτών φώναζε αντιμνημονιακά και υβριστικά συνθήματα, ενώ μετά το πέρας της παρέλαση, και αφού είχαν απομακρυνθεί οι επίσημοι, μια μεγάλη ομάδα από την «Πρωτοβουλία πολιτών Ν. Κορινθίας» μαζί με εκπαιδευτικούς έκαναν σιωπηλή παρέλαση με ένα τεράστιο πανό που έγραφε «Αντισταθείτε».

Στην Τρίπολη και το Ναύπλιο οι παρελάσεις ολοκληρώθηκαν χωρίς να σημειωθούν επεισόδια. Ακούστηκαν μόνο αντιμνημονιακά συνθήματα συγκεντρωμένων πολιτών που είχαν αναρτήσει και πανό.

 

Απουσία κυβερνητικού εκπροσώπου και κάτω από ισχυρή αστυνομική παρουσία, πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στην Κέρκυρα. Υπό τον φόβο των επεισοδίων δεν στήθηκε η εξέδρα των επισήμων παρά μόνο η ελληνική σημαία. Μισή ώρα πριν την παρέλαση, κινήματα και οργανώσεις καλούσαν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας τους πολίτες.
Στη Ζάκυνθο, αντιδράσεις δημιουργήθηκαν όταν εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής θέλησαν να καταθέσουν στεφάνι στο Μνημείο ‘Αγνωστου Στρατιώτη, η παρέμβαση όμως της αστυνομίας απέτρεψε τα επεισόδια. Οι επετειακές εκδηλώσεις έγιναν χωρίς την παρουσία κυβερνητικού εκπροσώπου. Στον χώρο της παρέλασης δεν στήθηκε εξέδρα επισήμων.
Πέντε προσαγωγές για προληπτικούς λόγους έγιναν στην Αλεξανδρούπολη, ενώ ο κόσμος αποδοκίμασε τους πολιτικούς κατά τη διάρκεια της παρέλασης.
Στα Τρίκαλα απετράπη η είσοδος στο κεντρικό σημείο της παρέλασης μελών του κινήματος «Δεν πληρώνω» μετά από παρέμβαση δυνάμεων των ΜΑΤ.

 

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

 

Στις Σέρρες έγιναν οκτώ προσαγωγές νωρίς το πρωί, ενώ κατά τη διάρκεια της παρέλασης που περιφρουρούνταν από 200 αστυνομικούς προσήχθησαν άλλα τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ του νομού Σερρών Αβραάμ Βούλτσιος και ο πρώην πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων Σερρών Κ. Καρτιτζόγλου.

Ένας μόνο βουλευτής από τους επτά του νομού, ο Μιχάλης Τζελέπης, βρέθηκε στην εξέδρα των επισήμων.

Πολλοί μαθητές και Πολιτιστικοί Σύλλογοι δεν έστρεψαν το κεφάλι προς τους επισήμους, ενώ την ίδια ώρα στον δήμο Σιδηροκάστρου δεν στήθηκε εξέδρα των επισήμων.

 

Κύριακή 25 Μαρτίου


Aναδημοσίευση απο την ιστοσελίδα iskra.gr

Προηγούμενο άρθρο1400 Γάλλοι διανοούμενοι: Να σώσουμε τον ελληνικό λαό απο τους σωτήρες του!
Επόμενο άρθρο25η Μαρτίου Όταν μιλάει ο λαός… (video από τις διαδηλώσεις)