Κινητοποιήσεις στο Νοσοκομείο Λήμνου και στο Κέντρο Υγείας Άντισσας

Σε επίσχεση εργασίας προχώρησε από σήμερα το πρωί η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Λήμνου διαμαρτυρόμενη για την καθυστέρηση στην πληρωμή των εφημεριών, ενώ την Πέμπτη κινητοποιήσεις έχουν προγραμματίσει και οι Νοσοκομειακοί Γιατροί της Χίου. Εντωμεταξύ, μεγάλα προβλήματα στην πλήρωση των θέσεων των αγροτικών γιατρών έχουν παρουσιαστεί το τελευταίο μήνα στα νησιά, ενώ  στη Λήμνο για τις έξι θέσεις που προκηρύχτηκαν δεν εκδηλώθηκε κανένα ενδιαφέρον.

«Το πρόβλημα προέκυψε μετά και την περικοπή του επιδόματος για τα άγονα νησιά» δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Λήμνου Δημήτρης Σταυρόπουλος, τονίζοντας ότι «τώρα δεν υπάρχει κανένα κίνητρο και το πρόβλημα θα διογκωθεί του επόμενους μήνες. Προσωρινά οι θέσεις θα καλυφθούν με παρατάσεις από τους γιατρούς που υπηρετούσαν στο νησί, μετά από δύο μήνες όμως θα υπάρξει νέο πρόβλημα».

Στη Λέσβο,  κινητοποιήσεις αποφάσισε η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών με αφορμή τις αλλαγές στο Κέντρο Υγείας Άντισσας και τη μετακίνηση για μια εβδομάδα του χειριστή ακτινολογικού εργαστηρίου από την Άντισσα στην Καλλονή. Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην περιοχή αποφασίστηκε αντιπροσωπεία των χωριών να συναντηθούν άμεσα με το Διοικητή του Νοσοκομείου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν. Επιπροσθέτως θα κλείσουν και το ταμείο του Κέντρου Υγείας Άντισσας σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Σύνταξη: Αναστασία Σπυριδάκη

πηγή ert.gr 26-3-2012