Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Άρτας: στις 29 Μάρτη κινητοποίηση για Δωρεάν Υγεία

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ για τη Πέμπτη 29/3/12 οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας Άρτας συμμετέχουν στη 5ωρη στάση εργασίας 10πμ έως 3μμ με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου.
Δε θα επιτρέψουμε τη κατάρρευση του κοινωνικού κράτους και την απαξίωση του δημόσιου-δωρεαν χαρακτήρα της υγείας τη στιγμή μάλιστα που οι μισοί Έλληνες ζουν στη φτώχεια , στην ανεργία και στο κοινωνικό αποκλεισμό.

Η κυβέρνηση της Τρόικας μείωσε κατά 40% το κονδύλι για τη πληρωμή νυχτερινών-αργιων και εφημεριών του προσωπικού του νοσοκομειου.Δεν πληρώνει τα δεδουλευμενα.Στεναζει το νοσοκομείο από την έλλειψη υλικών πρώτης ανάγκης, τη στιγμή μάλιστα που οι επισκέψεις ασθενών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα με τη δημιουργία του εκτρώματος που λέγεται ΕΟΠΥΥ.
Παρόλα αυτά γίνεται προσπάθεια να μειωθεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ανα βάρδια για να μειωθεί το κόστος ,τη στιγμή μάλιστα που ήδη λειτουργούμε με το λιγότερο δυνατό προσωπικο.Αυτο έχει σαν αντίκτυπο τη μείωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας θέτει όμως και σε κίνδυνο τον ασθενή και το προσωπικό.
ΖΗΤΑΜΕ
-Δωρεάν πρόσβαση όλων των πολιτών στο νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας
-Αύξηση του κονδυλίου των πρόσθετων αμοιβών και εφημεριών για την ασφαλή λειτουργιά των νοσοκομείων. Καταβολή ΤΩΡΑ των δεδουλευμένων.
-Λέμε ΟΧΙ στις αξιολογήσεις-απολυσεις προσωπικού
-Λέμε ΟΧΙ στις συγχωνευσεις-καταργήσεις νοσοκομειακών μονάδων
-Ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας υγείας με επαρκές προσωπικό και μέσα στα Κέντρα Υγείας
-Να καταργηθεί τώρα η διάταξη του νομοσχεδίου που προβλέπει τις προσλήψεις στα Νοσοκομεία-Πρόνοια-ΕΚΑΒ με μπλοκάκι.
-Διατήρηση των Νοσηλευτικών τομέων και κατάργηση της διάταξης που τους αποσυνδέει από τους αντίστοιχους Ιατρικούς τομείς.
-Οι παρακρατήσεις των αναδρομικών με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου να γίνουν σε δόσεις τουλάχιστον έως το τέλος του χρόνου

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ , ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ , ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 29/3/12 ΣΤΙΣ 10ΠΜ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ