Ειδικευόμενοι γιατροί προς… ενοικίαση

43
giatros1

«Ενοικιάζεται ειδικευόμενος γιατρός, με 3 ευρώ την ώρα. Ελληνας, με πτυχίο πανεπιστημίου ζητεί δουλειά σαν γραμματέας, κλητήρας, τραυματιοφορέας νοσηλευτής, σεκιούριτι και ιατρός». Αυτό αναγράφεται σε επιγραφή που αναρτούν από σήμερα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ειδικευόμενοι γιατροί του νοσηλευτικού ιδρύματος. Διαμαρτύρονται έτσι για το μικρό ωρομίσθιο που αναλογεί στην εφημερία τους (3 ευρώ).

Οπως ανακοίνωσαν, οι εθελοντές θα προσφέρουν στους «ενοικιαστές» τους μέρος των καθημερινών τους εργασιών στις οποίες υποχρεούνται, δηλαδή οποιαδήποτε γραμματειακή εξυπηρέτηση, βοήθεια να μεταφέρουν καροτσάκι ή φορείο στο νοσοκομείο, χρέη προσωπικού ασφαλείας, και ενίοτε απλές ιατρικές συμβουλές.

Με τον συμβολικό αυτό τρόπο, θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην ποιότητα της εκπαίδευσής τους, τις ευτελείς συνθήκες νοσηλείας των ασθενών και εργασίας του προσωπικού και για την ανεργία που μαστίζει τους νέους ιατρούς και τους ωθεί στη μετανάστευση. Οι ειδικευόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, καθώς δεν τούς έχουν καταβληθεί τα ποσά που αντιστοιχούν σε εφημερίες, τις οποίες έχουν πραγματοποιήσει τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Στο μεταξύ, τεράστιο οικονομικό πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν τα νοσοκομεία, καθώς μεγάλο μέρος των αποθεματικών τους που βρίσκονταν στην Τράπεζα της Ελλάδος «κουρεύτηκε» μαζί με τα ομόλογα του ελληνικού κράτους.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κ. Δημ. Βαρνάβας κάνει λόγο για «κατάσχεση του 70% των αποθεματικών τους». Εκτιμά ότι οδηγούνται σε οικονομική ασφυξία και τονίζει ότι οι επιταγές που έχουν εκδοθεί την τελευταία εβδομάδα σφραγίζονται ως ακάλυπτες. Ο κ. Βαρνάβας καλεί τις διοικήσεις να στραφούν κατά της κυβέρνησης, διεκδικώντας την περιουσία που τους κατασχέθηκε.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ

πηγή ΕΘΝΟΣ 27-3-2012

Προηγούμενο άρθροΣύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Άρτας: στις 29 Μάρτη κινητοποίηση για Δωρεάν Υγεία
Επόμενο άρθροΖουν και βασιλεύουν τα πολυανθεκτικά επικίνδυνα μικρόβια στα νοσοκομεία της χώρας