Σωματείο ΑΧΕΠΑ Ανακοίνωση προς τους πολίτες

ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ ΚΛΙΝΙΚΩΝ – ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ,
ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Συμπολίτισσες, συμπολίτες, Με 1,5 εκατομμύριο άνεργους, με το 30% του πληθυσμού ανασφάλιστο, με μισθούς/συντάξεις ελεημοσύνης και την φτώχεια να γενικεύεται, οι ανάγκες για φροντίδα υγείας πολλαπλασιάζονται. 30% αυξήθηκαν οι ψυχικές και καρδιαγγειακές ασθένειες. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ζητάνε βοήθεια στις πόρτες των νοσοκομείων (12% αύξηση επισκεψιμότητας εφημεριών).
Η κυβέρνηση των Τραπεζιτών, ωστόσο, «εκσυγχρονίζει» το ΕΣΥ :
Έκοψε 4.000 αναπτυγμένα κρεβάτια των νοσοκομείων. Μείωσε πανελλαδικά ακόμα και τα κρεβάτια «Εντατικής»!! Το νοσήλιο εκτοξεύτηκε στα ύψη και η απλή νοσηλεία χωρίς ασφαλιστική κάλυψη έγινε πρακτικά αδύνατη. Μια σειρά εξετάσεις που ήταν δωρεάν καταργήθηκαν ή περιορίστηκαν. Τα νοσοκομεία καταρρέουν έχοντας δραματικές ελλείψεις υλικών και προσωπικού, ενώ οι εργαζόμενοι που προσπαθούν να φροντίσουν τους ασθενείς σε αυτές τις άθλιες συνθήκες ζουν καθημερινά την μισθολογική φτωχοποίηση και την τρομοκρατία της εργασιακής ανασφάλειας.
Όλα αυτά έγιναν για να μειώσουν τις ήδη χαμηλότερες δημόσιες δαπάνες υγείας στην Ευρώπη κατά 20% τα 2 τελευταία χρόνια. Στόχος τους είναι επιπλέον μείωση των δημόσιων δαπανών υγείας κατά επιπλέον 20% τα 2 επόμενα χρόνια. Γνωρίζουμε, ότι μετά τις εκλογές (αν καταφέρουν και ξαναγελάσουν με τις τηλεοράσεις τους πολλούς από εμάς) θα κλείσουν ολόκληρα νοσοκομεία, για να διασφαλίσουν την κερδοφορία των τραπεζών και λοιπών «ευαγών» ιδρυμάτων…

Αν αφήσουμε να περάσει αυτό το σχέδιο, θα ξαναγυρίσουμε στην εποχή των ράντζων και των νοσοκομείων που θα μοιάζουν περισσότερο με φιλόπτωχα ιδρύματα. Θα οδηγηθούμε (όσοι αντέχουν) στις πόρτες των ιδιωτικών ιατρείων και κλινικών.
Θα βασανιστούν και θα πεθάνουν συγγενείς μας.

Ε λοιπόν, όχι… Οι άνθρωποι είναι πάνω από τα κέρδη…

· ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΖΩΗ
· ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
· ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΧΕΠΑ