Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση των υγειονομικών στην Αθήνα

Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στην Υγεία και την Πρόνοια σήμερα στην Αθήνα μετά από κάλεσμα των Ομοσπονδιών της Υγείας και της ΑΔΕΔΥ.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε μετά από πολλά χρόνια στην πλατεία Μαβίλη, με συμμετοχή πάνω από 1500 εργαζομένων από τα Νοσοκομεία, τις μονάδες πρόνοιας αλλά και δημόσιοι υπάλληλοι διεκδικώντας το δικαίωμα για Δημόσια Δωρεάν Υγεία, την αποτροπή των συγχωνεύσεων – καταργήσεων Νοσοκομείων και των περικοπών στην υγειονομική περίθαλψη.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν δυναμική πορεία στη Βουλή, το Γενικό λογιστήριο η οποία κατέληξε στο Υπ Υγείας.

Τα συνδικάτα ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Υγείας κ Λοβέρδο, ο οποίος κατά την προσφιλή του τακτική ήταν για μια ακόμα φορά απών.

Την ίδια ώρα διάφορα μνημονιακά site (δείτε σχετικά δημοσιεύματα στις ιστοσελίδες ΕΘΝΟΣ, in.gr klp) μιλούν για συγκέντρωση 200 εργαζομένων, υπηρετώντας προφανώς τα επικοινωνιακά τεχνάσματα της Κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας.

Αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, το Ρέθυμνο, τη Σάμο, την Πάτρα, στην Άρτα και σε αρκετές πόλεις τη περιφέρειας.