Άρχισε το »κούρεμα» τμημάτων και προσωπικού στο νοσοκομείο Αγ Βαρβάρα

Με βίαιο τρόπο επιχειρείται η σύνθλιψη των δομών των δημόσιων νοσοκομείων στα πλαίσια των γενικότερων συγχωνεύσεων που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και υλοποιεί τώρα με τη συγκυβέρνηση της ΝΔ.

Ετσι προχτές έφτασε στο νοσοκομείο της Αγίας Βαρβάρας έγγραφο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πειραιά και Νήσων με το οποίο ζητά τη μετακίνηση 8 γιατρών και 13 νοσηλευτών – καθώς και τη μεταφορά τμημάτων – στο Αττικό Νοσοκομείο. Οι μετακινήσεις και οι μεταφορές γίνονται στα πλαίσια της μείωσης των κλινών του νοσοκομείου από 272 σε 130. Μάλιστα, η ΥΠΕ κάνει και τη λαθροχειρία και ενώ στο σύνολο των 272 κλινών υπολογίζει και 22 κλίνες του προγράμματος «Ψυχαργώς», τις οποίες όμως δεν τις υπολογίζει μέσα στις 130 κλίνες που απομένουν.

Τα τμήματα που υπολειτουργούν είναι εκείνα που απογυμνώθηκαν λόγω συνταξιοδοτήσεων των γιατρών, όπως ουρολογικό, ΩΡΛ και οφθαλμολογικό. Είναι τμήματα που έχουν εξωτερικά ιατρεία, τα οποία επισκέπτονται δεκάδες χιλιάδες άρρωστοι των λαϊκών συνοικιών της Δυτικής Αθήνας.

Αμεση ήταν η αντίδραση γιατρών και εργαζομένων. Με πρωτοβουλία του σωματείου έγινε χτες έκτακτη μαζική γενική συνέλευση. Αποφάσισαν να μην επιτρέψουν σε καμία περίπτωση τη μετακίνηση προσωπικού και τμημάτων και ζητούν να αντικατασταθούν με προσλήψεις οι συνταξιοδοτηθέντες. Επίσης, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις απ’ την ερχόμενη βδομάδα, η συγκεκριμενοποίηση των οποίων θα γίνει τη Δευτέρα το πρωί, ύστερα και από κοινή σύσκεψη με συνδικάτα και φορείς της περιοχής.

πηγή Ριζοσπάστης 31-3-2012 ( Ο τίτλος δικός μας)