Αύξηση 6,3% διεκδίκησαν και πήραν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι στη Γερμανία

Ύστερα από μεγάλες κινητοποιήσεις και αγώνα διαρκείας, δύο εκατομμύρια εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα στη Γερμανία θα πάρουν αύξηση 6,3% στις αποδοχές τους για μια περίοδο 24 μηνών.

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών Χανς Πέτερ Φρίντριχ, ο οποίος ηγείτο των διαπραγματεύσεων με το συνδικάτο ver.di. των εργαζόμενων στο δημόσιο, η συμφωνία αυτή τερματίζει μια εργατική διαφορά που είχε παγώσει τη λειτουργία των υπηρεσιών σε όλη τη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Χανς Πέτερ Φρίντριχ ανακοίνωσε τη συμφωνία το πρωί του Σαββάτου, ύστερα από ολονύχτιες μισθολογικές διαπραγματεύσεις στο Πότσδαμ.

 

Το συνδικάτο VERDI, ένα από τα μεγαλύτερα στη Γερμανία που εκπροσωπεί δύο εκατομμύρια εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, διεκδικούσε αύξηση 6,5%. Το συνδικάτο είχε απορρίψει κυβερνητική πρόταση για αύξηση 3,3%.

Η συμφωνία αναστέλλει, προς το παρόν, την »απειλή» για μεγαλύτερες κινητοποιήσεις ύστερα από τις προειδοποιήσεις για συνέχιση των απεργιών που ήδη προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στην μεγαλοαστική τάξη της Γερμανίας.

Συνολικά για περίπου εννέα εκατομμύρια Γερμανούς εργαζόμενους διεξάγονται φέτος διαπραγματεύσεις, με τα συνδικάτα να διεκδικούν αυξήσεις αποδοχών!

ΠΗΓΗ iskra.gr 31-3-2012