Ελλείψεις σε υλικά στο Νοσοκομείο Κορίνθου

Οι πρώτες ελλείψεις σε υλικά παρατηρούνται και στο νοσοκομείο της Κορίνθου σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα κατά την 4ωρη στάση εργασίας που πραγματοποίησαν την Πέμπτη. «έχουμε ήδη τις πρώτες ελλείψεις σε υλικά. Κατανοούμε ότι πρέπει να γίνει οικονομία και συμφωνούμε, δεν μπορεί να γίνει όμως οικονομία στα υλικά. Δεν είναι δυνατόν να μην έχει ο γιατρός τα απαραίτητα για να χειρουργήσει, δεν είναι δυνατόν να μην τα έχει η νοσηλεύτρια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ίδρυμα.
Οι συνθήκες περίθαλψης που δημιουργούνται στο νοσοκομείου Κορίνθου τείνουν να γίνουν τριτοκοσμικές πρόσθεσαν οι εργαζόμενοι γεγονός που σημαίνει πως δεν παρέχεται η σωστή περίθαλψη στους ασφαλισμένους, στους ασθενείς που σπεύδουν στο νοσοκομείο για φροντίδα.
Η εικόνα δεν είναι προνόμιο της Κορίνθου μονάχα, όλα τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν το ίδιο ζήτημα. Οι εργαζόμενοι μετέχοντας στην στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ για τον τομέα υγείας διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην μείωση του κονδυλίου για τις εφημερίες και υπερωρίες του γεγονός που σημαίνει πως δεν έχουν πληρωθεί για τις  ώρες που έχουν εργαστεί και δεν αναμένεται να πληρωθούν μετά από το κούρεμα αυτό.
Στο πλευρό των εργαζομένων και οι γιατροί οι οποίοι δεν βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα. Εκείνοι ωστόσο που βάλλονται περισσότερο είναι οι ασθενείς οι οποίοι καταλήγουν τελικά σε ιδιώτες γιατρούς και ιατρεία προκειμένου να εξεταστούν και να επιτύχουν  ίαση μέσα από σωστή περίθαλψη.

πηγή korinthiaportal.gr 31-3-2012


Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση των αναγνωστών της ιστοσελίδας μας σε επίκαιρα ζητήματα και δε συνεπάγεται την υϊοθέτηση των θέσεων και απόψεων που εκφράζονται στα δημοσιεύματα, από την Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών