Σχέδιο Λοβέρδου για απολύσεις, ιδιωτικοποίηση και καρατόμηση μισθών στο Ωνάσειο

Μαζικές απολύσεις εργαζομένων, μεγάλες μειώσεις στους μισθούς ετοιμάζει η Διοίκηση του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου με την «συνδρομή» του Υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου.

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο εργαζομένων σε επίσκεψη του υπουργού στο Νοσοκομείο ανακοίνωσε σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΩΚΚ να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή για μαζικές απολύσεις εργαζομένων, ανάθεση εργασιών σε ιδιώτες και μειώσεις στους μισθούς κατά 45%.

Το Σωματείο εργαζομένων προχωρά σε κινητοποιήσεις ενώ παράλληλα πραγματοποιεί έκτακτη Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 2 Απρίλη για την οργάνωση του αγώνα και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση κάλεσμα του Σωματείου του ΩΚΚ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΩΝΑΣΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Συγγρού 356 Καλλιθέα Τ.Κ. 176 74

Τηλ: 210 94.93.045 Fax: 210 94.93.035

Καλλιθέα, Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Προς: Όλο το προσωπικό

Από : Σωματείο Εργαζομένων Ω ΚΚ

Θέμα: Η Διάλυση του Ωνασείου

           ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συνάδελφοι,

Την 29η Μαρτίου 20 12 ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος επισκέφθηκε το Ωνάσειο και συμμετείχε στη συνεδρίαση του έκτακτου Δ.Σ. του Κέντρου, παρουσία μάλιστα και των εκπροσώπων του Ιδρύματος Ωνάση, κ.κ. Α. Παπαδημητρίου, Ι. Ιωαννίδη,   και Μ.   Μόσχου.  

Το θέμα της συνεδρίασης ήταν τα οικονομικά του Κέντρου. Μετά τη συζήτηση που έγινε ούτε λίγο ούτε πολύ πρότεινε σε συνεργασία με το συνταξιούχο Γεν. Διευθυντή του Ω.Κ.Κ. θα πρέπει μέσα στην επόμενη βδομάδα να νομοθετήσει στη Βουλή τα εξής:

– Να απολυθούν 300 συνάδελφοι από το μη ιατρικό προσωπικό και 35 από το ιατρικό.

– Οι δε υπηρεσίες που θα καταργηθούν θα καλυφθούν από εξωτερικά συνεργεία.

– Επίσης η μισθοδοσία όλων των εργαζομένων του Κέντρου να μειωθεί κατά 45%, σύμφωνα με το σχέδιο του υπερήλικα κου Γ. Μουτσόπουλου.

   Για τους λόγους αυτούς το Δ.Σ. του Σωματείου μας συνεδρίασε έκτακτα το απόγευμα της 30 Μαρτίου 2012 και αποφάσισε ομόφωνα:

1. Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 2 Απριλίου 2012, στην αίθουσα του 7ου ορόφου και Στάση Εργασίας από 14 :00 έως 17:00

2. Αποφάσεις για επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις.

Αντιλαμβάνεστε ότι το πρόβλημα είναι τόσο σοβαρό που η παρουσία σας είναι υποχρεωτική.

                                       Για το Δ.Σ.

             Ο Πρόεδρος                                     Ο Γεν. Γραμματέας

       Αλέκος Διονυσόπουλος                               Νίκος Κωστόπουλος