Αυτοσχεδιάζουν στον ΕΟΠΥΥ με τη δραστική ουσία…

Την πολιτική του «ράβε – ξήλωνε» φαίνεται ότι ακολουθεί η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Στην προσπάθειά τους να φανούν «συνεπείς» στους τροϊκανούς έτρεξαν μέσα σε λίγες μέρες να εφαρμόσουν τη στιγμιογράφηση με βάση τη δραστική ουσία.

Πιάστηκαν «αδιάβαστοι» αφού όλα τα σχεδιάζουν στ «πόδι» παρά τις επισημάνσεις των ιατρικών και φαρμακευτικών συλλόγων και σήμερα, πρώτη μέρα της εφαρμογής του μέτρου, αφού «είδαν τα σκούρα» έκαναν μια στροφή και ανέβαλλαν την εφαρμογή του.

Σε αυτούς έχουν εμπιστευτεί την υγεία του Ελληνικού λαού. Να τους χαιρόμαστε.

Δείτε εδώ την »ανάκληση» της απόφασης από τον Διοικητή του ΕΟΠΥΥ

Δείτε σχετικό δημοσίευμα από το Έθνος στις 2-4-2012


Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας η συνταγογράφηση με δραστική ουσία

Αναβάλλεται για λίγες ημέρες το μέτρο της συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία, καθώς ο Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας κάνει λόγο για προβλήματα που παρουσιάστηκαν, κατά την πρώτη ημέρα της εφαρμογής του και τα οποία θα αντιμετωπιστούν.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ παραδέχεται ότι «κατά την πρώτη μέρα της συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία – όπως ήταν αναμενόμενο – παρουσιάσθηκαν ορισμένες δυσκολίες». Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεταί ότι το φαινόμενο αυτό είναι «φυσιολογικό, δεδομένου ότι πρόκειται για μια ριζική αλλαγή στη φαρμακευτική περίθαλψη των εκατομμυρίων ασφαλισμένων».

Ηδη, όπως σημειώνει ο ΕΟΠΥΥ, ο κατάλογος των φαρμάκων που αντιστοιχούν στις 10 δραστικές ουσίες έχει αναρτηθεί στις ιστοσελίδες του ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gr) και του ΕΟΦ (www.eof.gr) και αναμένεται να κοινοποιηθεί και στο ηλεκτρονικό σύστημα υποδοχής των συνταγών (ΗΔΥΚΑ), ώστε να ενσωμάτωσει τις νέες τιμές. Η ημερομηνία έναρξης της πρώτης εφαρμογής θα γίνει τις επόμενες μέρες.

Με βάση αυτό το «εργαλείο» θα μπορούν οι φαρμακοποιοί να επιλέγουν αμέσως το φθηνότερο από τα δεκάδες αντίγραφα φάρμακα που κυκλοφορούν για τις προαναφερθείσες δέκα δραστικές ουσίες και να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους.