Κι όμως, τελικά «ψηφίζουν»… και οι Αφγανοί.

του Σχολιαστή

Δεν προκαλεί πλέον καμία εντύπωση για το που μπορούν να φτάσουν υπουργοί αλλά και πολιτικοί, που με περισσή ευκολία «υποτάχτηκαν» αλλά και πρωτοστάτησαν στις προσταγές της τρόικας και των βιομηχάνων, για να διασωθούν.

Δεν προκαλεί εντύπωση που πολιτικοί που θέλουν να εμφανίζονται σαν δημοκράτες, μπροστά στις επερχόμενες εκλογές και τον κίνδυνο να μην τους θυμηθεί «ούτε η μάνα τους», ξέθαψαν από τα συρτάρια το μεταναστευτικό, έχοντας σαν προμετωπίδα τους τις κραυγές της φασιστικής δεξιάς και της Χρυσής Αυγής.

Δεν προκαλεί εντύπωση αυτοί που ζουν στη γυάλα και τη σιγουράντζα των υπουργικών γραφείων, αυτοί που δεν γνωρίζουν ποιος κυκλοφορεί στην Ομόνοια, να μιλούν για υγειονομική βόμβα.

Δεν προκαλεί εντύπωση αυτοί που στη ζωή τους δεν γνώρισαν τον περιορισμό των ελευθεριών, τις φυλακές και της εξορίες, ίσως λόγω ηλικίας, ίσως γιατί και αυτοί το είχαν ρίξει στο διάβασμα, να μιλούν για στρατόπεδα συγκέντρωσης και συρματοπλέγματα.

Δεν προκαλεί εντύπωση που όλοι αυτοί ξεχνούν, ότι ο κοινωνικός καιάδας και τα γκέτο, δεν αφορούν μόνο χιλιάδες ταλαίπωρους μετανάστες, (που είτε έχουν χαρτιά είτε όχι, όλοι παράνομα έφτασαν στη χώρα μας αλλά και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης) αλλά και άλλους τόσους Έλληνες, που με την πολιτική τους, τους πετούν καθημερινά στα «σκουπίδια».

Δεν προκαλεί εντύπωση γιατί μέχρι σήμερα όλοι αυτοί οι πολιτικοί ταγοί, ενώ είχαν ακόμα και χρήματα να δημιουργήσουν κοινωνικές υποδομές για να βελτιώσουν την κατάσταση, τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και σε περιοχές που βρίσκονταν «υπό πίεση», αδιαφόρησαν πλήρως και το θυμήθηκαν λίγες μέρες πριν τις εκλογές.

Δεν προκαλεί εντύπωση που πολιτικοί, με π μικρό, όταν μιλούν, χαρακτηρίζουν την ανθρώπινη ζωή λαθραία, προσπερνώντας προφανώς ότι λάθρα είναι η δική τους πολιτική που εφαρμόζουν και έχει γονατίσει το λαό μας.

Δεν προκαλεί εντύπωση, ότι αποκρύπτουν το γεγονός, ότι η φτώχια, η εξαθλίωση, το περιθώριο και τα γκέτο, που δεν βιώνουν μόνο οι μετανάστες, αλλά εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, εξαιτίας της δική τους πολιτικής, αυξάνουν την παραβατικότητα και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια και στην αύξηση και της εγκληματικότητας.

Δεν μας προκαλεί λοιπόν καμία εντύπωση όταν οι υποτακτικοί της τρόικας σπέρνουν το φόβο και τρομοκρατούν τους πολίτες χρησιμοποιώντας τους μετανάστες σαν όχημα.

Επειδή όμως είναι δύσκολο τα παπαγαλάκια των δελτίων των 8 μαζί με αυτά των πρωϊνάδικων να τους θέσουν ένα προφανές ερώτημα, θα το απευθύνουμε έστω και από εδώ εμείς, προσπαθώντας ταυτόχρονα να το απαντήσουμε.

Γιατί η χώρα μας τα τελευταία χρόνια δέχτηκε χιλιάδες μετανάστες από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το ΙΡΑΝ, το ΙΡΑΚ, τη Σομαλία και όχι από τη Σουηδία, την Γερμανία ή την Γαλλία;

Θα πει κανένας η απάντηση είναι αυτονόητη. Κι όμως, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι για να διαμορφωθούν οι απάνθρωπες καταστάσεις σε αυτές τις χώρες και το μεταναστευτικό ρεύμα να διογκωθεί, κάποιοι έβαλαν το χεράκι τους.

Γνωστοί βέβαια σε όλους, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ η Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο τα στρατηγικά τους συμφέροντα και των έλεγχο του πετρελαίου και των πρώτων υλών. Όμως οι ντόπιοι παλικαράδες πολιτικοί της συγκυβέρνησης, που σήμερα παριστάνουν τους στρατηγούς σε πόλεμο, ήταν οι πρώτοι που στήριξαν αυτές τις επεμβάσεις. Το έκαναν αυτό, όχι μόνο πολιτικά, αλλά δίνοντας γη και ύδωρ, λιμάνια και αεροδρόμια ακόμα και Ελληνικό στρατό, προκειμένου να διευκολύνουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε αυτές περιοχές. Αν λοιπόν χιλιάδες άνθρωποι πήραν το δρόμο της προσφυγιάς, όλοι αυτοί είναι συνεργοί σε αυτό τα έγκλημα.

Σήμερα λοιπόν παίζουν με την πιο γνωστή φασιστική πρακτική, το φόβο, για να μαζέψουν ψηφουλάκια από τον Ελληνικό λαό, που λόγω της μνημονιακής πολιτικής τους, τους γυρίζει καθημερινά την πλάτη.

Ο Αφγανός λοιπόν μπορεί να μην ψηφίζει, ο φόβος του Αφγανού, του Πακιστανού, του Σομαλού που καλλιεργούν, επιδιώκουν να πέσει στη δική τους κάλπη.

Η κίνδυνος να πέσουμε στην παγίδα τους είναι υπαρκτός. Μετά όμως από όσα συμβεί στη χώρα μας, ελπίζουμε όλοι να τους πήραμε χαμπάρι…