Ρέππας: 15 χιλιάδες απολύσεις το 2012 εκτός από τις συνταξιοδοτήσεις

Αποκαλυπτικός ο Υπουργός της Διοικητικής «απορύθμισης» κ Ρέππας. Αμέσως μετά τις εκλογές θα ακολουθήσουν γραπτά τεστ για την «αξιολόγηση» του προσωπικού που μαζί με τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις οργανισμών θα οδηγήσουν σε 15 χιλιάδες απολύσεις το 2012 – εκτός των συνταξιοδοτήσεων- εργαζομένων στο Δημόσιο.

Αν αυτά λένε πριν τις εκλογές είναι σίγουρο για το τι θα συμβεί την επομένη μέρα.

Ακολουθεί σχετικό δημοσίευμα από το ΕΘΝΟΣ 2-4-2012

Κρίσιμο για τη μελλοντική τους εξέλιξη και ως ένα βαθμό την παραμονή στις υπηρεσίες τους θα είναι το γραπτό τεστ στο οποίο θα υποβληθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο υπουργός Διοιοκητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας.

 

Μιλώντας στον «ρ/σ Βήμα 99,5» και επιβεβαιώνοντας πλήρως το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Εθνους», ο κ. Ρέππας σημείωσε ότι ο προγραμματισμός του υπουργείου για το τεστ είναι να ξεκινήσει ακόμη και το 2ο δεκαπενθήμερο του Μαϊου.

Ο υπουργός τοποθέτησε το ποσοστό συμμετοχής του τεστ στην εν γένει αξιολόγηση του δημοσίου υπαλλήλου στο 25% ενώ διευκρίνισε ότι οι Ομάδες Αξιολόγησης θα μπορούν να προσαρμόζουν την μεθοδολογία του γραπτού διαγωνισμού ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του αξιολογούμενου προσωπικού.

Ερωτηθείς για το τι θα συμβαίνει εάν κάποιος «δεν γράψει καλά» στο τεστ, ο κ. Ρέππας επιβεβαίωσε την κρισιμότητά του λέγοντας ότι αυτό θα επιτρέπει την αξιολογική κατάταξη του προσωπικού από την οποία έπειτα θα προκύπτουν μετακινήσεις από υπηρεσία σε υπηρεσία.

Ο κ. Ρέππας επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης, βάσει των δεσμεύσεων του Μνημονίου, είναι η αποχώρηση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων –εκτός των συνταξιοδοτήσεων– έως το τέλος του 2012, στόχος που άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι θα προκύψει μέσα από τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων και δημοσιίων οργανισμών.

«Παρακολουθούμε τη ροή προσλήψεων και αποχωρήσεων στο Δημόσιο ώστε να είμαστε συνεπείς με τις δεσμεύσεις μας» πρόσθεσε ο κ. Ρέππας.