Δυναμική συγκέντρωση στο Υπ Υγείας των εργαζομένων στα Ιδιωτικά Νοσοκομεία και κλινικές

ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα, Τετάρτη, τα ιδιωτικά νοσοκομεία, λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν οι εργαζόμενοι ενώ σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν δυναμική συγκέντρωση έξω από το Υπ Υγείας.

Την απεργία προκήρυξε για τις ιδιωτικές κλινικές η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδος (ΟΣΝΙΕ) και σωματεία εργαζομένων στις Ιδιωτικές κλινικές και Νοσοκομεία με αίτημα την υπογραφή συλλογικής Σύμβασης την καταβολή δεδουλευμένων που οφείλονται από ιδιωτικές κλινικές και νοσοκομεία, την πληρωμή των κλινικών από τον ΕΟΠΥΥ που εξαιτίας της άρνησης καταβολής των οφειλών βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία και δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους.

Ένταση δημιουργήθηκε μετά την άρνηση του Γενικού Γραμματέα Υγείας να δεχτεί αντιπροσωπεία των εργαζομένων, ενώ η αστυνομία «μπλόκαρε» στο 2ο όροφο του Υπουργείου τους Συνδικαλιστές απειλώντας με συλλήψεις και, παίρνοντας τα στοιχεία τους.

Στον χώρο της συγκέντρωσης κατέφτασαν συνδικαλιστές και το μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ Δ. Στρατούλης που έκαναν παρέμβαση στην Αστυνομική Διεύθυνση και απαίτησαν και πέτυχαν τον απεγκλωβισμό των συνδικαλιστών.

Τελικά πραγματοποιήθηκε η συνάντηση χωρίς να υπάρξει καμία ουσιαστική απάντηση.

Οι εργαζόμενοι  πραγματοποιούν μετά τη συγκέντρωση στο Υπ. Υγείας νέα συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ απαιτώντας της αποπληρωμή των υποχρεώσεων που έχει απεναντι στις ιδιωτικές κλινικές και Νοσοκομεία.

Σημειώνεται πως στην απεργία θα συμμετάσχει και το «Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο» αλλά και το «Ερρίκος Ντυνάν».


ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 

Ο Δημήτρης Στρατούλης συντονιστής της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ παραβρέθηκε στην κινητοποίηση της ΟΣΝΙΕ και των εργαζομένων σε ιδιωτικά νοσοκομεία που έγινε στο Υπουργείο Υγείας και έκανε την εξής δήλωση:

Η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ – ΝΔ την ίδια ώρα, που εξυπηρετεί κατά προτεραιότητα τους τοκογλύφους πιστωτές της χώρας, ετοιμάζεται να ξεπουλήσει μεγάλα Νοσοκομεία όπως το Ωνάσειο και το Ερρίκος Ντυνάν (σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα ακόμα και δημόσια όπως ΚΑΤ και ΣΩΤΗΡΙΑ). Επίσης μέσω υποχρηματοδοτούμενου ΕΟΠΠΥ όχι μόνο διαλύει ολόκληρο το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά και αφήνει απλήρωτους για μήνες τους εργαζόμενους στα Ιδιωτικά Νοσοκομεία και φορτώνει τους ασφαλισμένους με τις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες τους.

Έφτασε μάλιστα σήμερα στο ακρότατο σημείο αυταρχισμού, όταν έδωσε εντολή για συλλήψεις της αντιπροσωπείας των συνδικαλιστών που πήγαν να συναντήσουν τον Υπουργό Υγείας, οι οποίες αποτράπηκαν με την κινητοποίηση των συναδέλφων τους.

Ταυτόχρονα οι κλινικάρχες αξιοποιώντας αυτή τη διαλυτική κατάσταση όχι μόνο αφήνουν απλήρωτους για μήνες τους εργαζόμενους, αλλά και αρνούνται να υπογράψουν συλλογική σύμβαση εργασίας με την ΟΣΝΙΕ επιδιώκοντας μετά τις 14/5 να κατεβάσουν το μισθό τους στα 410 ευρώ καθαρά το μήνα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ να εγκαταλείψει τα σχέδια της για ξεπούλημα μεγάλων νοσοκομείων και να δώσει άμεσα στον ΕΟΠΥ τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις για να καλυφτούν οι μισθοί των εργαζομένων στα ιδιωτικά νοσοκομεία και οι δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ασφαλισμένων. Ταυτόχρονα στηρίζουμε τον αγώνα της ΟΣΝΙΕ για υπογραφή ικανοποιητικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με τους κλινικάρχες.